0

Н аказаха касиерката на Лили Иванова, която скри билетите за концерта й в Плевен. Директорът на Плевенската филхармония Любомир Дяковски наложи наказание „забележка“ на Ваня Михова.

СКАНДАЛ: Касиерка крие билетите за Лили!

СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗРАСТВА: Касиерката на Лили щипнала 809 лв. от Ники Априлов!

Преместена

Освен забележката ще й бъде наложено още едно наказание. Работното й място ще бъде преместено от касата на ул. „Дойран“ в Плевен на тази на ул. „Даниел Попов“. Това става ясно от официалното писмо до кмета на община Плевен от директора на филхармонията г-н Дяковски. “Имам много работа, няма да говоря. Не искам да коментирам повече този въпрос“, каза пред екип на „Телеграф“ Ваня Михова.

Схема

В писмото до кмета г-н Дяковски обяснява, че след сигнала за злоупотреба, подаден от мениджъра на Лили - Николай Недеков, до филхармонията, веднага е назначена комисия, която да разгледа случая. Преди две седмици импресариото се оплака в социалните мрежи, че е разкрил схема за злоупотреба на касиерката с помощта на таен клиент. Според него г-жа Михова умишлено не е продавала билети за концерта, тъй като това не е носило финансова облага лично за нея. Пред „Телеграф“ тогава тя обясни, че е нямала договор за продажбата на тези билети.

Комисиона

След публикацията за случая в „Телеграф“ в редакцията позвъни и режисьорът Ники Априлов, който се ожали от същата касиерка. През 2017 г. той е изнесъл моноспектакъла си за Емил Димитров в родния му Плевен и е поверил на Ваня Михова продажбата на билетите. Тя обаче го поставила пред свършен факт, искайки 20% комисиона от всеки билет. Чак след седмица тя му изпратила парите и документите, като си е удържала 809 лв. „За мен това е кражба, тъй като тези билети се водят на фирмата ми, а срещу тях нямам издаден документ“, обясни „бащата“ на „Като лъвовете“. Научавайки за наказанието на касиерката, той коментира пред вестника: „Трябваше да я уволнят. Това не е никакво наказание да я преместят от една каса на друга“.

*Автор: Василена Маринова