0

Д рамата с делото срещу певицатаЛизо за създаване на токсична работна среда и тормоз над танцьорки става все по-заплетена. Сега изпълнителката отвръща на удара, като планира да подаде собствена жалба в съда.

След като певицата бе обект на обвинения от няколко свои бивши танцьорки за предполагаем сексуален, расов и религиозен тормоз, както и създаване на токсична работна среда по-рано този месец, адвокатите й се активизират и смятат да подадат собствена жалба, обинявайки танцьорките в лицемерно отношение.

В сряда, 23 август, адвокат Марти Сингър сподели снимки със списание People, на които се виждат ищците Ариана Дейвис, Кристъл Уилямс и Ноел Родригес. Според представителят на Лизо, те са щастливи зад кулисите с изпълнителите от кабаретното шоу Crazy Horse, които танцуват голи до кръста в бар в Париж. Предполагаемата случка е от 5 март 2023 година, а в жалбата, подадена от Ариана, Кристъл и Ноел се твърди, че те са били принуждавани да присъстват на представлението и да докосват танцьорите. 

"Тези изображения, показващи как тримата ищци весело се забавляват зад кулисите след топлес шоуто, са направени след посещението им в Bananebar в Амстердам, за което се оплакват в жалбата", пише Сингър в изявление, като се посочва поредния клуб, за който танцьорките твърдят, че са били накарани да влязат насила и да докосват голи танцьори. Тази случка е от февруари тази година. 

Според адвоката, и трите танцьорки са се върнали да работят за Лизо по време на турнето й, дори след случката в бар в Париж. На следващия месец Дейвис дори изпраща запис, с който кандидатства за шоуто Watch Out for the Big Grrrls, което се организира от Лизо и екипа й. 

Сингър посочва, че, след като видеото с прослушването на Дейвис става публично достояние, тя се е опитала да обясни своите коментари за Лизо, като казала, че по-голяма част от обвиненията й се основават на неща, които са се случили по-късно. "Това изявление напълно противоречи на фактите, включително и на тези изображения", продължава адвокатът. 

"Тези неопровержими снимки и видеоклипове, заедно с допълнителни съществени доказателства, доказват явните противоречия между това, което ищците твърдят в техния фалшив иск, и това, което действително е доказано от фактите", казва Сингър. По думите му, искът срещу клиентката му е фалшив и Лизо възнамерява да заведе дело за злонамерено преследване, след като се докаже невиността й и обвиненията бъдат отхвърлени. 

В жалбата на ищците техният правен екип твърди, че Лизо е поканила танцьорките да присъстват на шоу, но е пропуснала да спомене, че представлението се изпълнява от голи момчета. Адвокатът на трите дами твърди пред списание People, че те застават зад всяко свое показание и очакват процеса, въпреки показаните снимки.