0

А рнолд Шварценегер съвсем скоро може да влезе в престижния клуб на милиардерите. По оценки на експерти, цитирани от Marca, състоянието на актьора възлиза на над 750 млн. долара. През годините Арни си е спечелил репутацията на изключително добър инвеститор. 

Инвестиции

При пристигането си в Америка той е бил просто мускулест бодибилдър от Австрия, който не разбирал дума на английски, но разбирал от строителство и ремонти.

НА КОСЪМ ОТ СМЪРТТА: Арнолд Шварценегер вече е истински терминатор, сдоби се с пейсмейкър след 3 сърдечни операции!

Създава своя малка фирма и оттам започва всичко.

Терминатора влага всеки спечелен цент в недвижима собственост и в момента разполага с имоти за над 200 млн. долара. 

СЛЕД КАТО ГО ЗАКОПЧАХА: Арнолд Шварценегер продаде фаталния часовник

През далечната 1996 г. Терминатора решава да разнообрази инвестициите и купува 5 процента от акциите на прохождащата фирма в имотния сектор Dimensional Fund Advisors.

Към онзи момент компанията управлявала активи в размер на 12 млрд. долара. С днешна дата фирмата управлява портфейл с активи за над 700 млрд. долара, пръснати в целия свят.

БЕЗ ДА ГИ БИЕ: Свалиха белезниците на Арнолд Шварценегер

По оценки на експерти, ако днес Арни пусне за продажба акциите си, може да получи минимум половин милиард долара.

Хонорари

Въпреки че разполага с огромни средства, Шварценегер предпочита да не парадира с парите си и опитва да води нормален живот.

Казва, че трудностите, с които се е сблъскал на младини, са го калили и са го научили да уважава парите и властта, която те дават.

ГРУХ-ГРУХ: Арнолд Шварценегер в любовна игра с прасе! (СНИМКА)

„Силата не означава просто да спечелиш. Тя идва, когато си на прага на отчаянието, но решаваш да стиснеш зъби и да продължиш да се бориш въпреки всичко”, казва Арни.

На този етап Шварценегер е оставил на заден план актьорството. Той предпочита да се снима в малки роли и то само във филми, които лично избира.

Хонорарът му за участие във филм е закован на 30 млн. долара, което автоматично отказва повечето продуценти.