0

Б ивш учител в академията Донда, създадена от рапъра Кание Уест твърди, че изпълнителят е забранил да се изучават книги с история на чернокожите в училището и че учениците са гладували, след като са били хранени само със суши.

Сесилия Хейли, която съди Уест, училището в Чатсуърт, Калифорния, и неговите директори за расова дискриминация и неправомерно прекратяване на договора й, твърди, че рапърът е забранил книги – включително „Изгубените момчета от Судан“ от Марк Бикслър, която се фокусира върху четири жертви на жестокия судански конфликт.

Кание Уест пак запали расистки скандал (СНИМКА)

Тя каза пред Page Six, че сега се смята, че има между 35 и 40 ученици, останали в частното християнско училище с цена от 15 000 долара на година, твърдейки: „Кание не искаше да има нищо общо с книги, разказващи за тежкото минало на тъмнокожите. Имаше една книга, наречена „Изгубените момчета от Судан“, която беше забранена, защото един от родителите беше прострелян в книгата. Но децата четяха „Хари Потър“, където също има убийства“.

КАНИЕ ПАК СЕ РАЗВИХРИ: Вдигна скандал по време на футболен мач на сина си (ВИДЕО)

В делото се твърди, че учениците са получавали само суши, приготвено от готвача за обяд. „Нямаше закуска. Имахте малки деца, които ядяха сурово суши и рулца от краставици всеки ден. Много от децата не го харесаха и това беше всичко, което имаха“, твърди още Хейли.

КАНИЕ ПАК СЕ ПРОЯВИ: Напусна интервю с гръм и трясък (ВИДЕО)

Сесилия Хейли, която е била учител и администратор повече от 25 години, се присъедини към училището миналия ноември точно когато то отвори врати след кратко спиране на фона на последиците от антисемитския скандал на Уест. „Кание никога не би изпратил собствените си деца в в училище „Донда“, в никакъв случай... това беше просто луксозна дневна грижа“, каза още преподавателката.