0

„За мен най-трудната сцена за заснемане в партньорство с Александра Свиленова беше предложението за брак", сподели актьорът Павел Иванов, който се превъплъщава в ролята на легендарния Георги Аспарухов във филма „Гунди – легенда за любовта“.

Филмът за Гунди - 4 милиона, писали сценария 5 години!

В свое интервю за „Телеграф“ преди време актьорът каза: „Какво знаех за господин Аспарухов, преди да започна работа върху образа му - вероятно бих могъл да събера в едно интервю. Но какво научих и знам - няма да ми стигнат и девет“.

Истории 

"За мен целият процес беше емоционален. Като започнем със срещата със самата Величка Маркова на първия снимачен ден и минем през цялата парабола на нашите персонажи. Най-емоционалният момент за мен беше една превратна точка на взаимоотношенията между Маркова и Гунди, където взимат важни решения за продължаването им", каза Александра Свиленова, която влезе в образа на жената на Гунди след медийната прожекция в сряда.

Андрей и Иван показват ексклузивни кадри от снимачния процес на филма за Гунди (ВИДЕО)

"За нас е чест да пренесем тази памет, защото всичко, от което се нуждаем, е любов", сподели сценаристът на филма Емил Бонев.

Бонев обяви, че историите във филма са споделени от Лита Маркова, съпругата на Георги Аспарухов.

"Тя ме допусна в спомените си, разказа ми живота си, сподели любовта си към Георги Аспарухов. Лита Маркова ни припомни колко много е обичан един от най-известните българи през 60-те години на миналия век. Цяла България е обичала Георги Аспарухов", коментира той и допълни: "В телефона си имам записи, които са по години от 59-а до 71-ва година. Много казани думи. Лита Маркова познава сценария и го е чела. Срещал съм се със сестрата на Георги Аспарухов и неговия зет, срещал съм се с Андрей Аспарухов, всички футболисти и техни роднини, които са сред нас. Лично аз също си го спомням, гледал съм го на живо. Всичко, което може да се прочете, е прегледано и е в тези 144 страници".

Самата Лита все още не е гледала целия филм, научи „Телеграф“.

Отговорност 

Режисьорът на филма Димитър Димитров сподели, че е много щастлив, че този филм се сбъдна.

ВИЖТЕ ТРЕЙЛЪРА ЗА ГУНДИ! (ВИДЕО)

"Стана моя мисия, с която живея вече две години. Беше много трудно да се изберат точните моменти, защото покрай него има много истории. След като започнахме снимките, всичко мина гладко", каза той и сподели пред „Телеграф“, че знае колко голяма е отговорността да правиш филм за легенда като Гунди.

Филмът излиза на голям екран на 18 октомври.

"Разкритие" или претоплена манджа. Всички знаем, че Гунди е вкарал за ЦСКА, и то от 21 години (ВИДЕО)