0

Л епа Брена винаги докарва много зрители - и на концерти, и при гостуването си в различни предавания.Този път обаче предизвика истинска драма.

Певицата "заработила" солена глоба на медия и се опитала да се оправдае с грешка на водещата.

Хърватската телевизия HRT отнесе глоба от  13 270 евро заради реклама на чорапите на Лепа Брена в шоу на живо.

Съветът за електронни медии наложил парично наказание не само на телевизията, но и на водещата, допуснала скрита реклама в предаването "У нас", в което певицата гостувала на 4 януари.

Реакцията на хърватския медиен регулатор последва шоуто, в което Брена за няколко минути рекламира чорапи от модната си колекция. Както е известно, Брена регистира фирмата си у нас, за да й е по-лесно да търгува с Европа и представи марката си в столичен мол.

Лепа Брена отвори фирма у нас да изнася чорапогащници по света

Телевизията се опитала да се измъкне от глобата, като излязла с позиция, че звездата предварително била запозната с всички теми на разговор. За съжаление обаче Брена се възползвала от гостуването си в студиото на живо и пробутала рекламата на стоката си. Хърватският СЕМ никак не се разчувствал от оправданията на медията и й треснал наказанието, става ясно от публикации в хърватската преса.

"Гостенката за съжаление се възползва от гостуването в предаването на живо и рекламира новия си предприемачески проект. Никой от участниците в създаването на това популярно следобедно развлекателно предаване не е имал намерение да се занимава с реклама на посочените продукти", 

Сконфузена, Лепа Брена се опитала да обясни пред местните медии случката по хърватската телевизия, хвърляйки вината върху водещата: "Нямах намерение умишлено да нарушавам рекламните права. Никой не ми е забранявал специално. Можеха да ме прекъснат по всяко време и нямаше да се обидя. Имахме още сто теми за разговор".