0

М ъжът, обвинен в убийството на американския рапър Тупак Шакур, пледира невинен пред съда в Лас Вегас. Той отрича да е извършил престъплението и обвинява племенника си, който отдавна вече не е сред живите.

27 години след убийството на Тупак Шакур, заподозрян вече пледира невинен в съда. 60-годишният Дуейн „Кийф Ди“ Дейвис се яви в тъмносиня затворническа униформа и белезници пред съдия Тиера Джоунс в Лас Вегас в американския щат Невада, съобщиха американските медии. 

КОНСПИРАЦИЯ: Килърите довършили 2PAC в болницата! В офиса на звукозаписната компания “Death Row” получили заплаха, че това ще се случи

Бившият лидер на банда беше арестуван в Лас Вегас през септември и обвинен в убийство с използване на смъртоносно оръжие, наред с други обвинения. 

Няколко месеца по-рано домът му в град Хендерсън близо до Лас Вегас беше претърсен от полицията.

Самият обвиняем е говорил публично няколко пъти през последните години за факта, че е седял в белия кадилак, от който е стреляно по Тупак Шакур в Лас Вегас през 1996 г. 

Той е единственият пътник от кадилака, който все още е жив, посочва неизменно 60-годишният мъж в интервюта. Фаталните изстрели обаче са произведени от неговия племенник Орландо Андерсън, според заподозрения.

Стрелбата (Тупак получи четири куршума) била отмъщение за отнесения от Орландо свиреп побой от Тупак и хората му след боксов мач в MGM Grand Hotel

Въпросният племенник също бе убит при стрелба 2 години по-късно - през 1998 г.

Сега обаче полицията посочва подсъдимия като мозъка на убийството на 7 септември 1996 г., когато 25-годишният роден в Бронкс Шакур е прострелян в черно BMW в Лас Вегас и умира в болница шест дни по-късно. 

В нощта на престъплението рапърът е бил на път със Сюдж Найт, съосновател на лейбъла Death Row Records, който от 2018 г. излежава присъда от 28 г. затвор за предумишлено убийство.

Шакур е един от най-успешните рап изпълнители на 90-те години. Хип-хоп звездата на моменти е бил замесен в трафик на наркотици и други престъпления, влизал е и в затвора. 

Милиони фенове по света все още обожават рапъра и музиката му. През 2017 г. музикантът беше въведен в Залата на славата на рокендрола в Кливланд, Охайо. Миналия юни той беше посмъртно удостоен със звезда на Алеята на славата в Холивуд.

ИЗВЪНРЕДНО! Откриха убиеца на Тупак. 27 години след покушението, предполагаемият стрелец е арестуван