1

С ветовноизвестната манекенка Ашли Греъм стана муза за Жени Калканджиева и модната й агенция. Те ще търсят прототипи на пухкавата моделка и у нас, за да покажат, че всяка жена е красива, независимо от размера дрехи, който носи.

ЯДОСА СЕ: Жени побесня, ползвали й марката без разрешение (СНИМКА)

Кастинг

Обявата на Калканджиева и агенцията вече се завъртя в нета. В нея пише: „Жени Калканджиева търси новата Ашли за България. Кастинг и курс за plus-size в модна агенция „Визаж“. От текста става ясно, че след като бъдат избрани моделки с по-пищни форми, за тях ще бъде сформиран специален курс, който ще цели обучение за това как да дефилират и как да се държат на модния подиум.

СПАСИ КОЖАТА: Тачо на Жени с намалена присъда, отърва кафеза за побой на съсед

Тенденция

Тенденцията моделките вече да не са с типичните мерки 60/90/60 упорито се налага от няколко години в целия свят, като много от световните арки дори пуснаха такива колекции. В световен мащаб освен Ашли други пищни моделки, които успяха да се наложат на подиума, са Сабина Карлсън и най-добрата приятелка на Кайли Дженър - Джордан Уудс.

У нас пък от няколко години има и конкурс, който се провежда под формата на онлайн риалити, където се дава поле именно на мацките с големи размери.