0

В ърховният касационен съд намали присъдата на съпруга на Жени Калканджиева Стефан Манов – Тачо, който бе осъден на 3,5 години затвор за побой на съсед през април 2020 година, научи „Телеграф“.

Магистратите счетоха, че Тачо е поправил поведението си и измениха наказанието му на година и шест месеца условно, с 3-годишен изпитателен срок.

Решено

Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване. До делото се стигна, след като на 18 април 2020 г. Тачо налетя да бие съседа си Георги Василев, който му направил забележка, че от дома им с бившата шеста по красота в света постоянно се чувала силна музика, а купоните не спирали. Комшията дори няколко пъти викал полиция за нарушаване на нощната тишина и униформените предупреждавали гуляещата компания да намали децибелите.

Злобари

В нощта на инцидента, когато Тачо и Георги се спречкали отново, била извикана полиция. Този път обаче, за да потушат напрежението, на мястото пристигнали три патрулки, извикана била и линейка. Георги и тогавашната му приятелка подават жалба срещу Тачо за побоя, а също и за силния шум и нарушаване на нощната тишина и обществения ред. Мъжът на Жени е задържан и прекара в ареста 24 часа. Самата Калканджива тогава твърдеше, че не е присъствала на шумното парти, а е била в другия апартамент заедно с детето им. Шефката на модна агенция „Визаж“ заяви, че комшията ги е нападнал, тъй като изпитвал злоба към семейството й.