0

И спанската кралица доня Летисия и малката й дъщеря София бяха сред най-страстните ултрас на женския национален отбор, който им се отплати с първа световна титла в Австралия. 

Кралицата, която в четвъртък със свито майчино сърце прегърна по-голямата си щерка Леонор на влизане в казармата в Сарагоса, удържа на обещанието си да присъства на стадиона в Австралия.

Възторжените шампионки, в победен екстаз, като видяха своята кралица й се примолиха да се включи в тяхното празненство, и доня Летисия заряза дворцовия протокол. Тя и 16-годишната София получиха шалове и фланелки, връчиха им световната купа, и си направиха исторически снимки.

А кадрите как винаги безупречно издокараната кралица подскача с вдигнат юмрук и скандира в ритъм с шампионките взривиха още повече патриотичната еуфория в Испания, а и не само там.

Според испанските медии Летисия никога досега не е била виждана на публично място толкова разкрепостена в купонджийско настроение. Във ВИП-ложата лудееше и друга прочута испанка - актрисата и модел Елса Патаки, насладила се на финала и победата до своя съпруг Крис Хемсуърт. 

А доня Летисия и София не само трогнаха своите е сънародници и милиони фенове по света, но и удариха в земята британските си "колеги", изоставили своите момичета след загубата. В Сидни изобщо нямаше представител на династията Уиндзор, въпреки че престолонаследникът принц Уилям е начело на английската Футболна асоциация.

Испанската победа бе зашеметяваща и на кралско ниво - принц Уилям се отчете само с послание в социалните мрежи. Във видеото той е седнал на градинска пейка заедно с 8-годишната си дъщеря Шарлот, и отправя пожелание към английските националки: "Лъвици", искам да ви изпратя най-добрия късмет,  съжаляваме, че не можем да присъстваме лично, но сме толкова горди с всичко, което сте постигнали, и с милионите хора, които сте вдъхновили тук и по света." А малката Шарлот, усмихната до татко, грабнала футболна топка, добавя: "Успех, лъвици“.

Оказа се, че личното присъствие и страстна подкрепа на Летисия и София, са по-ценни в чисто човешки аспект. И това бе оценено от футболните богове... Viva España!