0

П опове ще пеят за будителите на 1 ноември вечерта. Концертът е безплатен и благословен лично от патриарх Даниил. Това обявиха от патриаршията. Входът ще бъде безплатен, а началният час в зала „България“ е 19 чasa.

Празник

Събитието включва тематична беседа на протойерей доц. д-р Стоян Чиликов и музикални изпълнения на хор „Св. Наум Охридски“ с диригент д-р Андрей Касабов. Пред публиката ще излязат още - хор при Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“ с диригент Николай Георгиев, детски хор на БНР с главен диригент Венеция Караманова, както и смесен хор при ТКДФ на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ с диригент Георги Еленков.

Всички гости, дошли да слушат прекрасните изпълнения, ще могат да чуят още хор „Нуша“ с диригент Нели Андреева и Софийския свещенически хор с диригент ставрофорен иконом Кирил Попов.

Гости

Свещениците се надяват цялата зала да се напълни, защото и поводът е Денят на народните будители. Пред „Телеграф“ епископи коментираха, че трябва да се отбелязва този прекрасен празник, а не Хелоуин. По традиция поповете анатемосват чуждия празник, който става все по-популярен у нас в последните години.