0

С емейство, близки и приятели изпратиха известния български журналист Иван Гарелов в последния му земен път. Поклонението се състоя в столичния храм „Свети Седмочисленици". Телевизионната легенда ни напусна на 3 септември след продължително боледуване. Президентът Румен Радев също присъства на поклонението на емблематичния журналист.

БГНЕС

„Факт е, че се прощаваме с една от най-забележителните личности на българската журналистика. Разделяме се с цяла една епоха, в която се полагаха основите на свободна, обективна и просветена журналистика. Иван Гарелов беше в челните редици на тези процеси със своята ерудиция, професионализъм и с нещо много важно – със своята смелост да отстоява истината докрай", подчерта президентът, цитиран от NOVA.

СКРЪБНА ВЕСТ: Почина Иван Гарелов!

Агент Тенев пред "Телеграф": Пазя тирантите и пурите на Гарелов!

Близки и приятели изпратиха Иван Гарелов
Иван Гарелов поклонение Иван Гарелов поклонение Иван Гарелов поклонение
8

„Иван Гарелов е една забележителна фигура в историята на българската журналистика. Той е един от хората, които оставят най-голям и най-дълбок отпечатък в развитието на електронните медии в България. Той е човек, който знаеше всичко за външната и вътрешната политика", заяви изпълняващата длъжността председател на Съвета за електронни медии (СЕМ) Габриела Наплатанова.

Журналистът Бойко Василев сподели, че въпросът как ще запомни Иван Гарелов е много труден за него.

„Как да запомниш човек, с когото си бил свързан толкова? Ще го запомня завинаги като професионалист, като явление, като легенда. И може би най-голямата от многобройните заслуги на Иван Гарелов беше, че той създаде демократичния телевизионен език на младата българска демокрация", заяви той.

„Ако съдбата те е срещнала с Иван Гарелов, то тя ти е подарила една от най-важните срещи в живота. Той беше максималист по отношение на професията, но даваше изключителна свобода и инвестираше огромно доверие в хората, които бяха негов екип", каза журналистът Невена Андонова в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

Съболезнаванията по време на поклонението приемаше дъщерята на Гарелов Калина и негови близки. А сред дошлите да го изпратят към вечния му път бяха Румен Радев и Десислава Радева, Бойко Василев, Елена Йончева, Милена Милотинова, Мартин Карбовски, Велислава Дърева, Евгения Атанасова и Уляна Пръмова. Лили Иванова не дойде, но изпрати букет с бели рози и надпис: "Поклон! С уважение Лили Иванова.". Цветя за своя приятел прати и Вежди Рашидов.