0

Й ост Клайн, нидерландският участник в "Евровизия", който беше дисквалифициран от песенния конкурс броени часове преди големия финал, вероятно ще бъде обвинен в отправяне на заплахи. 26-годишният фаворит за победата, изпълнил песента си "Europapa", беше отстранен от състезанието в Малмьо - нещо безпрецедентно в 68-годишната история на конкурса.

СКАНДАЛ! ЕС скочи срещу „Евровизия“

Немо от Швейцария е големият победител в „Евровизия” 2024

Причината е, че жена член на екипа по реализиране на "Евровизия" е подала жалба за предполагаем „инцидент зад кулисите“. От полицията не разкриват естеството на случилото се, но потвърдиха, че тяхното разследване е приключило и през следващите седмици предстои решение за повдигане на обвинение.

ХАОС НА ЕВРОВИЗИЯ: Полицейски кордони в Малмьо, пропалестински групи нахлуват на конкурса! (СНИМКИ)

ПАК СКАНДАЛ НА КОНКУРСА: Евровизия хвърлена в хаос, забраниха на певец да участва на финалите! (СНИМКИ)

Във вторник, точно в 12 часа на обяд, камбаните на различни градове в Нидерландия зазвучаха с песента на Йост Клайн "Europapa".

Инициативата е организирана от радиостанция 3FM като знак на подкрепа за младия артист, който бе дисквалифициран от Евровизия малко преди финала в Малмьо.

Клайн беше обвинен, че се е държал агресивно срещу операторка, докато тя го е снимала след слизането от сцената на полуфиналите в четвъртък. Музикантът не е искал да застава пред камерата, но част от тези клипове всъщност са задължителни за участниците в конкурса.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joost Klein (@joostklein)

Жената подаде жалба срещу него в шведската полиция, а Европейският съвет за радио и телевизия определи поведението на Клайн като нарушение на правилата.

Представителят на Нидерландия не беше допуснат до финалите, а самият той се прибра у дома още преди разследването на местните власти да е приключило. Това беше само един от скандалите около "Евровизия" 2024, помрачена от протестите срещу Израел и възмущението на Европейската комисия от забраната за показване на флага на ЕС по време на концертите.

Мила Робeрт пред „Телеграф“: Сръбкинята и гъркинята са ми фаворити за Евровизия! (СНИМКИ)

ШОК НА ЕВРОВИЗИЯ: Мъж пя по топки на сцената! (ВИДЕО)

Без БГ певци на Евровизия 2024!

* Източник: boulevardbulgaria.bg/NOVA