0

С уперсила и голяма отговорност - това е мотото на много герои от комиксите. Младият Роко Сифреди обаче открива, че инструментът между краката му също притежава суперсила и става известен по целия свят.

КИНО НА ЧЕРВЕНА СВЕТЛИНА: Как се роди порното? (СНИМКИ)

Сега историята на порнолегендата е увековечена в 37 епизода на нов сериал на Netflix. Това не е просто документална поредица, а много повече. Това е идиличен, но задълбочен разказ за живота на Роко Сифреди, за осъзнаването, за сексуалността като средство за познание и възможността да обичаш истински. 

Netflix избра сцената на Берлинале за световна премиера на сагата “Суперсекс”, посветена на живота на Роко Сифреди. В “Адлон” - исторически хотел с изглед към Бранденбургската врата, се събра целият екип на продукцията - актьорите Алесандро Борги, Жасмин Тринка, Адриано Джанини, тримата режисьори - Матео Ровере, Франческо Карозини, Франческа Мазолени и вицепрезидентът на Netflix Тини Андреата. 

Но в центъра на цялата суетня е Роко Сифреди, който плаче, докато гледа драматичната история на живота си. Трогнат е от кадрите, описващи връзката с брат му, изигран от Адриано Джанини, който много напомня на Роко за него. В този момент актьорът става от мястото си, за да прегърне Сифреди и да го утеши. 

„Казаното е 98% истина, липсват само някои дребни подробности”, заключи най-голямата порно звезда на планетата. “За да имам всико това, платих високо цена”, призна актьорът от филми за възрастни.

“Нашето желание бе сериалът доведе емоционалното напрежение до пълне максимум”, разкри сценаристката Франческа Маниери. 

Със сигурност обаче това не е поредица посветена на феновете на жанра. Епизодите на сагата ни отвеждат в Оргона, когато Роко е дете - син на майка, чието внимание е насочено изцяло към неговия по-малък брат, който получава тежки увреждания, след като е пребит от съседските деца. 

Сексът се превръща в начин да се справи с болката.  Като тийнеийджър Роко последва любимата жена в Париж, където всички секуални желания на младия мъж се материализират. И докато двадесет годишния Сифреди изследва природата на своята сексуалност, неговият по-голям доведен брат вече е част от престъпния свят. Роко Сифреди е открит за индустрията в парижки бордей, но първата му изява в порно филм се оказва пълна катастрофа. Той не знае как да контролира тялото си, но този свят се превръща в негово местообитание. 

Въпреки това Роко е предопределен да се изкачи до върховете на шоубизнеса. Порното на Сифреди е силно, с насилствени и унизителни сцени към жените. 

"Роко е известен с така наречения груб секс, твърдата сексуалност. Той показа истинското лице на този свят, като премахва захаросаното покритие на желанието. Той е наясно с границата, която не е насилието в сексуалната сцена, а идеята да подчиняваш", разкриват още продуцентите на сериала. 

“Едно време порното означаваше свобода”, казва Сифреди. „Имаше еволюция, добрите години бяха осемдесетте и деветдесетте, на Чичолина, Моана, Скики. Тогава порното имаше хубава и чиста видимост, гледано от света с интерес. След смъртта на Моана, всичко се промени, имаше индустриализация на порно, вече не избор на професия, а система за печелене на пари. Мъжествеността е изгубена!", разкрива най-голямата порнозвезда. 

Сериалът ще бъде достъпен в платформата Netflix на 6 март!