0

А ктьори от хитовия български филм „Чалга“ буквално затвориха булевард в Лондон няколко часа преди премиерата на филма там. Цвети Стоянова, Илиан и Елизабет Методиева бяха в компанията на режисьора и сценарист Мариан Вълев и на режисьора по монтаж Нина Алтъпармакова. 

Разходка

След дълга обиколка на едни от най- емблематичните и забележими места в Лондон Елизабет съзря огромен вързоп с балони под формата на сърца и само един различен - със знамето на Великобритания. „Реших, че ще ходя да си взема балон. Аз много харесвам балони и за мен си имат една специална енергия. Едно време в един сериал бях гледала как балоните винаги могат да усмихнат някого, без значение колко проблемен ден е имал, и затова исках да взема. Отивайки до момчето, обаче видях, че те са вързани заедно и има специална дръжка за ръка, а цялата тази красота служи за снимка. Реших, че ще се снимам, но не очаквах да ме изкарат на самия булевард, за да се види хубаво Биг Бен - смее се Елизабет и допълва: - Мариан се шегуваше, че вместо премиера ще имаме фотосесия за затворен булевард, но смятам, че всичко бе в кръга на разрешеното там, тъй като има определени минути, в които нито една кола не минава през дадено място“. Освен Бети атракция на булеварда бе и Цвети Стоянова, която направи част от съчетание и определено прикова погледите на присъстващите наоколо. Фолкпевецът Илиян пък реши и той да последва примера на девойките и седна на булеварда за запомнящ се кадър. 

Зала

След разходката и фотосесията родните любимци посрещнаха българите в Лондон в киното, където всички заедно се насладиха на „Чалга“. След прожекцията обаче 2 часа не стигнаха за всички желаещи да се снимат и да разменят по няколко думи с режисьора Мариан Вълев, както и с актьорите, отишли в Лондон. Опашки се извиха по двете стълбища на залата, но Вълев и компания стояха докрай и уважиха и последния желаещ да си направи снимка за спомен с тях. Имаше и много такива, които не успяха да влязат, и затова ще има втора дата на прожекция в Лондон.

„Това е историята на едно приятелство между две момичета, изгубени в съвременното културно общество на България, което ние наричаме „чалга“. С екипа се опитахме да разкажем тази нежна и изкривена история на обърканите мечти и изгубените млади хора в България“, коментира Мариан Вълев. Вярвам, че този филм носи изключително важно социално послание и ми се иска много млади хора да видят филма и да си направят своите изводи“, каза още режисьорът на „Чалга“ Мариан Вълев. 

Закъснение

Емоциите на екипа обаче изобщо не свършват дотук. На следващата сутрин бе обратният им полет за България. Групата обаче изпусна полета. „Много дълги опашки имаше и въобще не бе съобразено какво ще се случи с тези безкрайни проверки. Пред нас имаше около 300 човека, а отидохме 3 часа по-рано. Накрая моят куфар им се видя рисков и го върнаха за цялостна проверка. Не откриха нищо освен козметика, преса за коса и ютия, но това ни костваше закъснението. Мариан остана с мен. Мислехме, че поне другите са се качили, но те искаха да са солидарни и така изпуснахме полета“, смее се нашето светско перо Елизабет. За щастие те са успели да си купят нови билети само няколко часа по-късно, похапнали са вкусно в италиански ресторант, след което се върнаха у нас и няколко часа след това се срещнаха с феновете си в Перник по време на премиерата на „Чалга“ в миньорския град.

Илиян попадна на меркантилен Пикачу

Смях предизвика и англичанин, облечен като Пикачу. Илиян му се зарадва и опита да си поговорят, но Покемонът му се изсмя и му размаха празната кофичка, която държеше пред себе си. Нашето момче прие с усмивка намека и веднага му остави парички, а Пикачу бе толкова доволен, че даже му запя и позира гордо за снимка. Цялата тази ситуация се разигра в китайската част на Лондон - Чайна таун. В малкия район около Джерард Стрийт и Лайсли Стрийт има около 80 китайски ресторанта. Един от тях посети и нашата група. „Много различно беше всичко. Не е това китайско, което сме свикнали да ядем в България. Хареса ни. Беше вкусно“, сподели Илиян пред „Телеграф“. Той допълни, че вечерта след премиерата са гостували в българска механа на негови приятели, където са яли домашна и много вкусна храна, точно като в България. „Много мили и много гостоприемни са хората тук. Много им благодарим за посрещането и цялото преживяване. Аз често идвам на участия и знам, че са се затъжили за родното. Сега дойдох в друга роля -  като част от актьорският каст на „Чалга“, и благодаря за новите емоции, които изживях“, казва още изпълнителят на „Името ти“.