0

П ървият училищен звънец за тази година вече удари за трите деца на британския принц Уилям и съпругата му Кейт – принцовете Джордж и Луи и принцеса Шарлот. Малките членове на кралското семейство вече са в ново училище - Lambrook School в град Аскът.

Придружени от родителите си малчуганите посетиха за първи път училището си в сряда, ден преди официалния старт на учебната година във Великобритания. Вълнуващият миг дойде броени часове преди цялата страна да бъде разтърсена от новината за влошеното здравословно състояние на кралица Елизабет II.

Двете по-големи деца в семейството досега учеха в школо в Югозападен Лондон, близо до предишния им дом – двореца „Кенсингтън”. Наскоро обаче фамилията се премести в Уиндзор, което наложи и смяната на училището.

Lambrook се простира на 52 акра, има закрит басейн, голф игрище, предлага обучение по конна езда, фехтовка, поло и дори гмуркане. Училището разполага също с пчелни кошери, курсове по монтиране на филми и анимации, предлага дори уроци по готварство, синхронно плуване, „средновековни дни“ и стрелба с лък, предава People. Часовете в Lambrook School са по 35 минути, като за много от предметите учениците се обединяват не по възрастов признак, а според възможностите им да усвояват материала.

Таксата за обучението на принц Джордж е £ 20 997 годишно, докато тази на Шарлот е £19 464 на година, а на Луи е едва £13 167. Така принц Уилям и съпругата му Кейт ще трябва да се бръкнат с близо £ 54 000 годишно за образованието на малките кралски особи, предаде Cosmopolitan. 

СЛЕД ЛЕКАРСКИТЕ ОПАСЕНИЯ: Наследниците на короната при Елизабет II 

ОПЕРАЦИЯ ЛОНДОН БРИДЖ: Какво се случва при смърт на кралицата