0

Ю гофолк легендата Цеца Величкович има къща като палат в родното си село Житораджа. Тя се намира в центъра на селото и е допълнително обезопасена с видеонаблюдение, съобщиха сръбски медии.

Според местните в жилището на семейство Величкович живее само бащата на певицата. Майка й Миряна е предимно в друга къща. Въпреки че е пенсионирана учителка, тя продължава да работи.

„Виждала съм сина на Цеца - Велко, често е тук, спи при дядо си. Обикновено идва сам, води кучето си и го чувам да лае посред нощ. Баща й живее тук до мен, а майка й е долу, тя има друга къща. Там гледа добитък, има задължения. Ходехме си на кафе на гости, но вече не. Миряна винаги има работа, тази жена приготвя зимни дрехи за себе си и за Цеца, Велко, Лидия”, разказа съседка на семейството.

Къщата на Цеца е близо до пазара и жп гарата на Житораджа. Преди време тя със собствени средства асфалтирала пътя до там. Тя е оградена с висока стена и метална порта, едната страна на фасадата е завършена, като прави впечатление, че дворът не е добре поддържан. Наблизо има детски магазин, чийто собственик потвърди, че това е къщата, в която живее Мира Величкович.

В двора са има две кози, вързани за трактор, както и две прасета, спящи пред къщата.

Деян Михайлович се представя като далечен роднина на Цеца.

„Цеца е страхотна. Когато идва тук, виждам я отпусната, прилича на всеки от нас. Носи стари дрехи, не се гримира и винаги работи около къщата. Тя също иска да помага на майка си в старата къща, да пере и чисти. Не знам защо хората се учудват на това, тя е жена като всяка друга. Цеца разхожда кучето, звъни на всички, усмихва се, винаги е мила. Виждам Велко най-често напоследък, предполагам, че идва заради онази ферма и бизнеса, който започна тук. Симпатяга, трудолюбив и възпитан“, разказва той.

Зоран Лончаревич/RAS Serbia

Зоран Лончаревич/RAS Serbia

Зоран Лончаревич/RAS Serbia