0

М айкъл Джексън е "отговорен" за смъртта си, като е имал 19 фалшиви лични карти за сдобиване с лекарства, разкрива документален филм на TMZ, цитиран от NYP.

Кралят на поп музиката Майкъл Джексън почина през юни 2009 г. след тежък инфаркт.

Легендарният певец беше намерен мъртъв в дома си в Лос Анджелис вследствие на свръхдоза анестетик пропофол.

Въпреки че певецът умира от предозиране с лекрства, се разкрива, че през живота си е приемал тревожни дози различни медикаменти, осигурени му от множество лекари.

Според документалния филм TMZ, базиран на разследвания за смъртта му, обстоятелствата, довели до трагичния край, са поради това, че в продължение на години „всички тези различни медицински специалисти са позволили на Майкъл да диктува собствените си условия, да получава лекарствата, които иска, когато ги иска, където ги иска. Всички те са причината той да е мъртъв днес."

Съобщава се също, че певецът е имал 19 фалшиви лични карти, за да се сдобива с желаните от него лекарства.

"Начинът, по който Майкъл се е сдобивал с всички тези лекарства, е бил „пазаруване“ от лекари. Той е имал много, различни лекари, с които бил свързан, и отивал при "доктор А" и искал успокоително, а след това отивал при "доктор Б" и искал същото", твърди пластичният хирург на Джексън, д-р Хари Гласман.

"Майкъл е отговорен до голяма степен за собствената си смърт, но със сигурност това е станало с голяма помощ от медицинската общност", добавя той.