0

А гентът на Брус Уилис отрече информации, че актьорът е продал правата върху лицето си и то може да бъде използвано за комерсиални цели, предаде Би Би Си. 

Преди дни бе съобщено, че в първата сделка от този вид звездата от "Умирай трудно" е сключил сделка с компанията "Дийпкейк" и тя може да използва лицето на Уилис в комерсиални видео продукции. 

Негов говорител заяви пред Би Би Си, че актьорът не е сключвал "никакво партньорство или споразумение" с фирмата.

Представител на "Дийпкейк" пък каза, че само Брус Уилис има права върху лицето си, съобщи БТА.

През месец март т.г. той обяви края на актьорската си кариера, след като бе диагностициран с афазия - заболяване, което засяга когнитивните способности. 

Дигитален двойник на американския актьор обаче беше използван в реклама на руската телекомуникационна компания "Мегафон" миналата година, припомня Би Би Си. Тя е дело на "Дийпкейк", която се представя за фирма, работеща с изкуствен интелект за създаване на дигитални двойници на известни личности. От компанията твърдят, че за рекламата са работили в тясно сътрудничество с представители на Уилис. 

"Това, което той определено направи, е, че ни даде съгласието си (и много материали) да направим негов дигитален близнак", уточняват пред Би Би Си от “Дийпкейк”.