0

М ексиканската актриса и звезда от филма "Писък" Мелиса Барера беше уволнена от снимките на седмата част от франчайза заради публикация, в която критикува действията на израелските власти срещу палестинците в ивицата Газа, съобщава Deadline. 

ЗАРАДИ КРАЙНА ПОЗИЦИЯ: Изхвърлят Сюзан Сарандър от "Писък 7". Актрисата се присъединила към протест, подкрепящ Палестина

“Писък 7” се продуцира от компанията “Spyglass”, която прекрати договора с актрисата, като обвини мексиканката в антисемитизъм и разпалване на омраза. 

Причината за прекратяването на сътрудничеството се оказа публикация на Барера в социалните мрежи, в която тя сравни ситуацията в Ивицата Газа с геноцид. 

ВОЙНАТА В БЛИЗКИЯ ИЗТОК: Мобилизират Гал Гадот да се бие срещу Хамас? Порнолегендата Миа Халифа във възторг от атаката на терористите, иска да гледа зверствата в HD формат

„Ивицата Газа в момента се третира като концентрационен лагер“, пише актрисата. “Забиват всички в ъгъла, няма къде да отидат, няма ток, няма вода... Хората нищо не са научили от нашата история. И точно както в нашата история, хората все още мълчаливо наблюдават всичко това, което се случва”.

Коментирайки уволнението си от проекта, звездата от “Писък” подчерта, че се стреми да използва ресурсите си, за да бъде чута нейната гледна точко и носи пълна отговорност за изявленията си. Освен това Барера отрече обвиненията на филмовата компания за каквато и да е дискриминация.

„На първо място, осъждам антисемитизма и ислямофобията“, каза холивудската знаменитост. „Осъждам омразата и предразсъдъците от всякакъв вид срещу всяка група хора“, категорична бе тя. 

ВЪРНА Й СЕ ТЪПКАНО: Playboy уволни порнолегендата Миа Халифа. Звездата от филмите за възрастни обяви публично, че подкрепя зверствата на Хамас в Израел

Изданието отбелязва, че два дни след уволнението на Барера, звездата от сериала „Сряда“ Джена Ортега също е напуснала проекта “Писък 7”. Решението й обаче е породено от натоварения й график и заетостта с други продукции. 

Мелиса Бареру не е единствената звезда в Холивуд, която критикува действията на Израел в Ивицата Газа. В началото на ноември известната американска актриса Анджелина Джоли, която преди няколко години беше посланик на добра воля на ООН, също се изказа негативно за действията на еврейската държава спрямо жителите на ивицата Газа.