0

М емоарите на принц Хари - "Резервен" отбелязаха рекордни продажби през първия ден, които надхвърлят някои от най-големите хитове на издателството "Penguin Random House", включително тези на Барак и Мишел Обама, съобщава в. "New York Times".

"Резервен" е продаден в повече от 1,43 милиона копия във всички формати в Съединените щати, Канада и Великобритания, включително предварителни поръчки, според неговия издател. Цифрата отбеляза най-големите продажби през първия ден на която и да е нехудожествена книга, публикувана някога от "Penguin Random House", най-големият издател в света.

"Винаги сме знаели, че тази книга ще лети, но тя надхвърля дори най-големите ни очаквания", каза в изявление управляващият директор на издателството Лари Финли. "Доколкото знаем, единствените книги, които са продадени повече през първия си ден, са тези с участието на другия Хари (Потър)", добави Финли.

ПЪЛНА ИЗЛАГАЦИЯ: Книгата на Хари пълна с лъжи и измислици

Силният дебют на мемоарите, макар и необикновен, не беше напълно изненадващ. Мемоарите привлякоха интерес по целия свят заради разкритията и обвиненията на принц Хари към баща му крал Чарлз Трети, мащехата му Камила и по-големия му брат принц Уилям.

"Резервен" се предлага на 16 езика и се нарежда като най-продаваната книга в уебсайтовете на "Amazon" по целия свят, включително във Великобритания, САЩ, Германия, Франция, Италия, Испания, Австралия и Саудитска Арабия.