0

HBO и звездите Лили-Роуз Деп и Ейбъл „The Weeknd“ Тесфайе защитиха все още неизлъчения сериал “Идолът” („The Idol“), след като драмата бе остро критикувана от списание „Rolling Stone“. Изданието нарича поредицата „мъчение“ и „порно“, а продуцентът Сам Ленинсън бе упрекнат, че „диво и отвратително е излязъл извън релсите“.

Първоначално за ръководител на мини поредицата от шест епизода е наета режисьорката Ейми Саймец, която преди да се оттегли, заснема 80% от проекта. На по-късен етап към екипа бе привлечен режисьорът на скандалната тийнейджърска сага „Еуфория“ Сам Левинсън, който презаснел много от сцените.

The Weeknd, който е и продуцент на шоуто, е на мнение, че Саймец е наблегнала твърде много на „женската перспектива“ на историята.


 

„Създателите и продуцентите на „Идолът“ работиха усилено, за да създадат един от най-вълнуващите и провокативни сериали на HBO. Първоначалният подход към шоуто за съжаление, не отговаряше на стандартите на HBO, така че избрахме да направим промяна", се казва в позиция на стрийминг платформата.

„По време на целия процес творческият екип бе ангажиран да създаде безопасна и сплотена работна среда, но се наложиха промени, за които смятаме, че са в интерес на продукцията, така и на актьорския състав и екипа. Очакваме скоро да споделим „Идолът“ с нашата публика“, добавят от HBO.

След разразилата се буря Лили-Роуз Деп, която влиза в образа на изгряваща поп звезда, хваната в капана на индустрията, нарече Сам Левинсън „най-добрият режисьор“, с когото е работила в извънредно обръщение до медиите.

„Никога не съм се чувствала по-подкрепяна и уважавана в творческо пространство, заяви 23-годишната Лили-Роуз. „Работата със Сам е истинско удоволствие във всяко едно отношение – за него е важно повече от всичко не само какво мислят актьорите за проекта, но и как се чувстваме ние, изпълнявайки ролите си. Той наема хора, чиято работа цени и винаги е създавал среда, в която се чувстваш оценен", добави изгряващата звезда.

33-годишният The Weeknd пък публикува невиждан досега клип от шоуто, в който открито се подиграва на списание Rolling Stone, с ироничен коментар - „@rollingstone разстроихме ли ви?“

В дълга статия списание Rolling Stone хвърли поглед върху заснемането на продукцията, като цитира 13 анонимни члена на екипа, някои от които разкриват, че предстоящата премиера се бави заради забавен снимачен процес, проблеми с бюджета и повторно заснемане на вече готови сцени. Някои от тях оприличиха предстоящата драма на „фантазия за изнасилване“ и „унизителна любовна история с кухо послание“.

В поредицата героинята на Лили-Роуз Деп си пада по героя на The Weeknd, който е собственик на нощен клуб и лидер на религиозен култ, който Rolling Stone сравнява с „NXIVM и сциентологията“.

Според различни източници продуцентът и режисьор Сам Левинсън не се придържа към основното послание на шоуто, което би трябвало да е поучителна история за младите жени, а е заложил на обезпокоителното сексуално съдържание и голотата, за да надмине скандалното си произведение „Еуфория“.