0

П о време на премиерата на "Alien: Romulus" на 12 август, 86-годишният режисьор Ридли Скот разказа ексклузивно пред PEOPLE какво могат да очакват феновете от продължението на "Гладиатор" от май 2000 г.

"То е толкова добро, колкото и първият филм", казва Скот пред PEOPLE. "Не съм казал по-добър. То е също толкова добър", добави режисьорът, предаде БГНЕС.

АДЪТ СЕ ОТВОРИ: Ръсел Кроу бесен, че не може да участва в “Гладиатор” 2

"Гладиатор" 2 трябва да се появи в кината на 22 ноември 2024 г. с Пол Мескал в главната роля и Педро Паскал и Дензъл Уошингтън в поддържащите роли. 

Първият "Гладиатор" печели пет "Оскар"-а през 2001 г., включително за най-добър филм и най-добър актьор в главна роля (Кроу).

ЗВЕЗДЕН КАСТ: Педро Паскал влиза в „Гладиатор 2“

Филмът проследява историята на Максимус (Ръсел Кроу) - римски генерал, който става жертва на преврат, извършен от злия император Комод (Хоакин Финикс).

Максимус е принуден да робува и си проправя път като гладиатор, за да отмъсти на Комод, който е убил семейството му.

"Гладиатор II" ще продължи предишните събития, като племенникът на Комод - Луций (Мескал), ще продължи битката. 

ПРЕГОВОРИТЕ ПРИКЛЮЧИХА: Дензъл Уошингтън грабва меч в „Гладиатор 2“

"Мислех, че [първият] филм е напълно задоволителен, творчески завършен, така че защо да се бъркаме в него, нали?", каза Скот пред Deadline през ноември 2023 г. "Но тези цикли продължават, продължават и продължават, повтарят се в световен мащаб през последните 20 години. Започна да прилича на очевидно нещо, което трябва да се направи и така идеята се разви".

През юли Парамаунт Пикчърс пусна трейлъра на филма. Феновете успяха да видят мига, в който Луциус на Мескал излиза на бойния ринг в Колизеума в гладиаторска битка с носорог.