0

Р унд пореден в съдебната битката между холивудските звезди Брад Пит и Анджелина Джоли. Бившите съпрузи се хванаха за гушите за собстжеността на общата им винарна във Франция.

Сега адвокатите на Анджелина обявиха, че Брад Пит се е държал като „разглезено дете“, „ограбило“ френското лозе им.

Шато Миравал е лозе в Прованс, Южна Франция , което Пит купи с тогавашната си съпруга Джоли за приблизително 28 милиона долара през 2008 г. Те стават 50/50 собственици на имота, както и на винопроизводственото предприятие.

ПАК ИЗВАДИХА КИРЛИВИТЕ СИ РИЗИ: Брад Пит скочи на Анджелина Джоли, продала лозето им на руски олигарх! (СНИМКИ)

Юристите на Джоли обвиняват Пит, че е похарчил милиони долари за суетни проекти за изграждане на звукозаписно студио и обновяване на плувния си басейн, в дело, заведено от бившата инвестиционна компания на актрисата - Nouvel.

Тя продаде дела си в Nouvel през 2021 г. на руски олигарх, а адвокати обясниха, че това е влошило положението на Пит във винарната. Битката за лозето е една от поредните им безкрайни разправии.

Подробности бяха разкрити във Vanity Fair миналия месец, след като бившият шеф на охраната на двойката, винопроизводители, брокери на недвижими имоти и други, запознати отблизо с отношенията между двамата бивши съпрузи, проговориха.

 В доклада е отбелязано, че през 2021 г. са постигнали споразумение, според което Пит ще купи нейната половина от бизнеса, но сделката е спряна, а актьорът открива, че бившата му съпруга „тайно“ е продала своя дял от 50%. „За Джоли продажбата беше бизнес сделка, която тя имаше пълното право да направи, докато Пит видя в продажбата „предателство“.