0

И звестният наш изкуствовед, културолог и експерт по имидж и стил проф. д.н. Любомир Стойков закръгли 70 години. Отбеляза ги със 70 гости и многоетажна златна торта - истински шедьовър на сладкарското изкуство. 

Поздравления

Проф. Стойков получи над хиляда поздравления от свои приятели, колеги, студенти и докторанти. Сред първите, които изпратиха специални послания към юбиляря, бяха президентът на републиката Румен Радев, министърът на културата Найден Тодоров, министърът на образованието и науката Галин Цоков, ректорът на Националната художествена академия проф. Георги Янков и др. В приветствието на президента до проф. Стойков се казва: „Вие сте сред хората, които събуждат с лекота потребността от естетическо преживяване в комуникацията, изкуството, медиите, модата. Без да се налагате, Вие създавате пространство в общуването, в което безвкусните прояви са немислими. Притежавате редкия талант да сте авторитет, който респектира, без да внушава страх.“ 

Пожелание

В отговор на нашия въпрос какво ще си пожелае за рождения ден проф. д.н. Любомир Стойков сподели: „Пожелавам си мир и любов, здраве и духовен разкош, но не само на себе си, а и на всички мои сънародници“. Относно тайната на 70-годишна възраст да притежава такъв млад дух той разкри, че това е общуването с неговите студенти, собствения му работохолизъм и отдадеността на културната и образователната му мисия. Професорът не пропусна да напомни и любимата си максима: „Истинската младост е качество, което настъпва с възрастта“.