0

Н осителката на титлата “Лейди България” оплете над 400 мартеници само за ден и половина. Хубавицата и дъщеря й използвали 200 метра прежда, за да сътворят мартеничките.

НА КОНКУРСА ВЪВ ВЕЛИНГРАД: Лейди България стана Мис Силикон

Традиции

От няколко години красавицата сама прави мартениците за празника. “Идеята ми дойде като начин да прекарам качествено време с дъщеря ми. Нещо, което да правим заедно. Самата тя беше много развълнувана, като направихме първата мартеница“, разказа пред „Телеграф“ Лейди България. Първите аксесоари, направени от дамите преди няколко години, били съвсем самоделни. „Тази година всички материали купихме от професионален магазин“, разказа още Татяна. Тя дори направила опаковки, за да са съвсем завършени. За производството използвали само естествени материали, прежда от вълна, за да се доближават максимално до оригиналните традиционни мартеници. Дървени, метални и пластмасови мъниста добавили като орнамент. „За най-близките ни направихме уникални със сребърни талисманчета“, обясни още Татяна.  

ПОЗЛАТИ СЕ: Лейди България се фръцка с часовник за 100 бона (СНИМКА)

Щастие 

Подготовката почнала три 3 дни преди празника. Цяла нощ красавицата опаковала произведенията си, за да са готови за Баба Марта. Мартеничките, макар и напълно професионални, не са за продажба. Лейди България и дъщеря й ще изненадат децата в училището, учители, приятели и роднини. “Над 200 метра прежда съм усукала, от толкова подреждане и низане на мъниста накрая пръстите ми се схванаха и измислих лесен начин за усукване на преждата с винтоверт, което изключително много радваше детето. В крайна сметка направихме мнооооого мартенички”, с усмивка сподели още тя.

НА ФИНАЛА: Инженер и зъботехничка в надпреварата за "Лейди България"

*Автор: Василена Маринова