0

Т ъй като DC се насочва към нов хоризонт, "Черният Адам" на Дуейн Джонсън скоро няма да получи продължение. Самата екшън звезда разкри това в съобщение, публикувано до феновете във вторник.

Джонсън, който играе ролята на едноименния супермощен антигерой даде на феновете „дългоочаквана“ актуализация относно бъдещето на героя в по-голямата „нова DC вселена“.

„Джеймс Гън и аз се чухме и "Черният Адам" няма да бъде приоритет в началото“, пише Джонсън. „Въпреки това, DC и Seven Bucks се съгласиха да продължат да изследват най-ценните начини, по които Черният Адам може да бъде използван в бъдещите глави на DC мултивселената.“

„Джеймс и аз се познаваме от години и винаги сме се подкрепяли да успеем“, продължи Джонсън. „Сега не е по-различно и аз винаги ще подкрепям DC (и Marvel) да печелят и то да печелят много. Вие ме познавате - винаги можете да разчитате на мен, че ще бъда директен с думите си. Тези решенията, взети от Джеймс и ръководството на DC, представят тяхната визия за DCU през тяхната творческа призма."

Джонсън добави, че след „15 години безмилостна упорита работа“ за извеждането на героя на големия екран, той е „много горд от филма, който предоставихме на феновете по целия свят“.

„Винаги ще гледам назад към реакцията на феновете към Черния Адам с огромна благодарност, смирение и любов“, заключи той. — Справихме се чудесно.

Гън и британският филмов продуцент Питър Сафран бяха назначени за съпредседатели и главни изпълнителни директори на DC Studios през октомври.

Откакто поеха кормилото, двамата работят върху цялостна промяна на бъдещето на филмите на DC.

Впоследствие много проекти, чието производство се очакваше да започне, бяха изцяло отхвърлени – включително "Жената чудо" 3 и плановете на Хенри Кавил да повтори ролята си на Супермен.

Черният Адам, който излезе на екрана през октомври, беше разочарование в боксофиса за DC и впоследствие също беше много критикуван от критиците, въпреки силната подкрепа от многото фенове.