0

Д октор Марк Чавес, един от двамата лекари, които бяха обвинени във връзка със смъртта на Матю Пери през октомври 2023 г., се призна за виновен в заговор за разпространение на кетамин, според TMZ .

ТЕЖЪК УДАР: Мат Лебланк е в дълбока депресия след смъртта на Матю Пери!

54-годишният Чавес се яви пред съдия във федералния съд в Лос Анджелис в сряда, 2 октомври, където се призна за виновен по едно обвинение в заговор за разпространение на кетамин, съобщи изданието. Лекарят е заплашен от до 10 години затвор, но присъдата му ще бъде произнесена чак на 2 април 2025 г.

До произнасянето на присъдата Чавес остава на свобода срещу гаранция от 50 000 долара. Съобщава се, че той е предал паспорта и медицинския си лиценз, като се е съгласил да не практикува медицина. Преди това Чавес прие споразумение за признаване на вината при първото си явяване във федералния съд в Лос Анджелис на 30 август. Той подписа споразумение „да се признае за виновен в заговор за разпространение на хирургическия анестетик кетамин“, според Associated Press . „Той изпитва невероятно угризения, не само защото се случи с Матю Пери, а защото се случи с пациент. Той се опитва да направи всичко по силите си, за да поправи грешката, която се случи “, каза тогава адвокатът на Чавес Матю Бинингер.

Пери беше намерен мъртъв на 54-годишна възраст в дома си в Пасифик Палисейдс на 28 октомври 2023 г., след очевидно удавяне в джакузито си. Причината за смъртта на звездата от „Приятели“ обаче по-късно беше определена като следствие от„ острите ефекти на кетамина “. Пери е получавал инфузионна терапия с кетамин за лечение на тревожност и депресия, но последното му лечение е било седмица и половина преди смъртта му. Установено е, че кетаминът, който Пери е погълнал преди смъртта си, не е бил законно предписан от лекар.

Чавес и още четирима души – д-р Салвадор Пласенсия , Ерик Флеминг , Кенет Ивамаса и Джавийн Сангха , жена, известна като „Кралицата на кетамина“ – бяха арестувани във връзка със смъртта на Пери на 15 август.