0

П ървата снимка на голямата Силвия Кацарова като певица е открита в архива на БНТ, обяви пред „Телеграф“ водещият Драгомир Драганов. „Това е първото телевизионно участие на група Ел Зет в забавна програма на Българската телевизия през 1978 г. Диапозитивът никога не е бил проявяван, направих го 45 г. по-късно за предаването „С БНТ завинаги“, което може да гледате тази неделя от 19 ч. по БНТ 1“, разкри Драго.

ЗА ЗАСЛУГИ КЪМ БЪЛГАРИЯ: Предлагат пожизнени пенсии за велики родни музиканти (СПИСЪК)

БНТ

Пъзел

Той е отпечатал уникалното фото в голям формат, като го е разделил на 9 парчета за пъзел. Досега водещият е почитал кръглите годишнини на някои от най-ярките звезди на българската музика като Йорданка Христова и Роси Кирилова, но сега за 70-ия юбилей на Силвия Кацарова за пръв път променя познатата схема на предаването заради невижданата снимка. Под всяко парче от пъзела има въпрос и при правилен отговор от страна на певицата в края на предаването се сглобява успешно.

Легендарната певица Силвия Кацарова пред "Телеграф": Вселената сбъдва мечтите ми!

Първата снимка на LZ в БНТ през 1978 г.,  

 Първата снимка на LZ в БНТ през 1978 г.,  
БНТ

Кифла

Драганов е открил и съквартирантката на Силвия Кацарова, с която е делила една стая цели 4 г., докато са учили в Естрадния отдел на консерваторията. Тя се нарича Ева и днес живее в полската столица Варшава. По видеомост двете дами ще се срещнат за първи път отново след половин век в ефира на БНТ. Изпълнителката на „Големият кораб минава“ ще признае, че най-обикновената кифла с мармалад е била нейният единствен лукс в бедните студентски години и ще стане ясно и на кой мъж дължи първото си внезапно „забогатяване“.

Легендарната певица Силвия Кацарова пред "Телеграф": Вселената сбъдва мечтите ми!