0

 

 

Група „Сигнал“ празнува 45 години на сцена с турне из цяла България. „По отношение на публиката нищо не се е променило, любовта им е вечна, както и химията между групата и тях“, споделя Йордан Караджов пред „Телеграф“.

Поколения

Точно на 1 юни великата българска рок група „Сигнал“ отпразнува своя 45-и рожден ден. Групата изпълни вечни и любими на поколения българи песни, сред които „Сбогом“, „Липсваш ми“ и „Може би“ още на първия си концерт от турнето във Велико Търново на 14 юни.

Група "Сигнал" на един от концертите

 Група "Сигнал" на един от концертите
Фейсбук/Фотограф: Диди Андреева

„Нещата минават много добре, по план. В Бургас напълнихме Летния театър в сряда. Беше много весело, пееха, скачаха хората. Сега предстои на 29-ти да сме в Плевен, на 30-и в Пловдив, след това още няколко концерта“, сподели Данчо Караджов.

Филхармония

Финалният концерт на бандата ще се състои на 7 декември в зала 1 на НДК.

„Заключителният концерт ще бъде по-различен. Поканихме за концерта и Русенската филхармония с диригент маестро Димитър Косев. Надявам се, че публиката ще бъде приятно изненадана да чуе любимите си песни, изпълнени със съвършено различен почерк.

Китаристите Александър Мариновски и Жоро Янакиев

 Китаристите Александър Мариновски и Жоро Янакиев
Фейсбук/Фотограф: Диди Андреева

Парчетата са аранжирани за рок и симфоничен оркестър, звучат прекрасно“, призна Караджов. „Преди няколко години направихме десетина концерта с Русенската филхармония и отзивите бяха много добри. Вярвам, че така ще бъде и за юбилейното шоу на „Сигнал“, допълни той.

Казарма

Създадена през 1978 г., с над десет издадени студийни албума, над 200 песни, над милион продадени копия, над 7000 концерта - така звучи кариерата на рок легендите в числа, но емоциите, които дават на публиката, не могат да бъдат измерени. „Всичко е подредено както в казармата. Неслучайно сме достигнали толкова успехи. 45 години са истински, за секунда не сме спирали да работим, за което се гордеем много“, споделя изпълнителят.

Владимир Захариев и барабаните

 Владимир Захариев и барабаните
Фейсбук/Фотограф: Диди Андреева

Данчо издаде и каква е тайната на разбирателството и трудолюбието между него и останалите членове на бандата толкова дълги години. „Тайната на разбирателството между нас е малко компромиси, приятелство, любов към музиката и публиката. Всичко това, като го съберем обобщително, отговаря на този въпрос. Разбрали сме от самото начало, че групата е обречена на успехи и не искаме да разваляме това, което ни е дадено отгоре“, разкри певецът.