0

С офийската света митрополия възропта срещу разголена чалгаджийка на камбанарията на църква. Духовниците излязоха с отворено писмо до шефа на музикална компания „Пайнер“, която е продуцент на изпълнителите, и медиите, в което показват възнегодуванието си от съдържанието на видеоклипа към песента на Лорена и Джордан - „Крдадена любов“.

Кадрите са заснети на територията на храма „Свети Петър и Павел“ в местността „Петров кръст“ край самоковското село Ковачевци. От митрополията твърдят, че продуцентския екип не е получил съгласието на Българската православна църква. Нещо повече – нейните представители по никакъв начин не са информирани за желанието им.

Според Българската църква клипът е израз на неуважение както към християнската вяра и източноправославното вероизповедание, така и към обществото.

„Многократно показване в произведението като подчертан акцент на разголената женска фигура на един от изпълнителите, стъпил и качен на камбанарията на храма и изпълняваща танц, демонстриращ еротика непосредствено пред и под кръста на купола му, представляват непристойни действия, оскверняващи храма и символа на християнската вяра – Светия Кръст“, категорични са от Софийската света митрополия.

От там настояват разпространението на клипа да бъде спряно и да бъде свален от всички платформи.

Наскоро се разрази и друг подобен скандал. Певицата Рут Колева беше дори дадена на прокуратурата, след като се снима за списание разголена в мемориалния комплекс в Перущица, наречен "Паметник на трите поколения". На част от кадрите тя е качена върху мраморен саркофаг, в който са телата на загиналите в Априлското въстание.