0

К ристина Ричи отправи остри критики към ръководството на Академията по повод преразглеждането на номинацията на Андреа Райзбъро за „Оскар” за изпълнението ѝ във филма "За Лесли".

Миналата седмица ръководителите на Академията за филмово изкуство и наука обявиха, че ще извършат "преглед на процедурите на кампанията" в светлината на "изненадващата" номинация на Райзбъро за най-добра актриса - макар че не я споменаха по име.

В отговор на новината Кристина се включи в Instagram, за да разкритикува шефовете на Академията.

"Изглежда забавно, че "изненадващата номинация" (което означава, че не са похарчени тонове пари за позиционирането на тази актриса), на едно легитимно блестящо изпълнение се посреща с разследване", написа тя. "Значи само филмите и актьорите, които могат да си позволят скъпо платени кампании, заслужават признание?", написа Ричи.

Актрисата от "Шершини“ (Yellowjackets) продължи: "Сигурна съм, че тя няма нищо общо с кампанията. Тези неща не се контролират и не се решават от самите актьори и въпреки това сега нейната номинация ще бъде опетнена от това. И ако тя бъде отнета, някои ще трябва да ги е срам".

Андреа получи одобрението на критиката за изпълнението си в "За Лесли", но никой не очакваше да бъде основен претендент за "Оскар", което накара някои личности да спекулират дали усилията на други хора не са нарушили по някакъв начин етичния кодекс на Академията. Съответно членовете на Управителния съвет обещаха да разследват процеса на номиниране.