0

П реди последния концерт от турнето си в Бразилия певицата Тейлър Суифт се срещна със семейството на бразилската си почитателка, която почина на първото й шоу в Рио де Жанейро по-рано този месец, съобщиха ДПА и БТА.

Поп звездата се срещна с петима от членовете на семейството на Ана Клара Беневидес Мачадо в Сао Пауло и позира с тях за снимка, съобщи "Пийпъл". На снимката, разпространена в социалната мрежа Екс (известна преди като Туитър), роднините носят фланелки с лика на Беневидес.

По-рано Суифт бе критикувана, че не прави достатъчно, за да окаже подкрепа на семейството на Беневидес след кончината й. В. "Ел Ей таймс" потвърди, че Суифт е поканила семейството на среща след концерта й, покрила е пътните им разходи и е направила дарение на родителите.

Беневидес, на 23 години, почина на 17 ноември, преди началото на първия концерт на Суифт в Рио де Жанейро. В изявление на португалски език организаторите на събитието Time for Fun казват, че Беневидес се е почувствала зле на мястото на концерта. Състоянието й се влошило, парамедици са й оказали първа помощ и тя била откарана в болница, където скоро след това е установена смъртта й.

Бразилският вестник Folha de S. Paulo писа, че топлинният индекс на мястото на провеждане на концерта - стадион Нилтон Сантош, е достигал 60 градуса по Целзий. Организаторите не са разрешавали на 60-те хиляди посетители на концерта да внасят бутилки с вода на стадиона.

Суифт приключи етап от турнето си засега, а азиатската обиколка на турнето Eras започва на 7 февруари 2024 г. в Токио.