1

Ч алга-рапарът Устата избухна в мрежата с ново парче, посветено на джендърите и LGBT общността. Той го пусна вчера, на 1 май, а датата не е случайна – на нея у нас и в цял свят се отбелязва Деня на труда. 

Парчето засяга скандалите от последните месеци около хората с различна сексуална ориентация. Безспорно най-шумният беше този с драг шоуто в столично LGBT заведение, за което са били отпуснати над 93 хил. лева от Национален фонд „Култура“.

Песента възхити феновете му. Само за денонощие „Шарени джендъри“ натрупа хиляди харесвания. Масово отзивите са позитивни и окуражителни. „Браво“, „супер е“, „евала“, „поздравления“, са сред най-често срещаните коментари под песента в YouTube.

„Дайте път, че хвърчат тротинетки. Жени с бради и мъже с яйцеклетки. Как ви плаща – в брой или натура - Национален фонд „Култура“, рапира в песента си Устата. „Тази песен няма да бъде излъчена по национална телевизия. Единственият начин да достигне до повече хора е да я споделяме заедно в името на една истина - мъжът е мъж, жената е жена!“, заяви Иван Динев.

През февруари всестранно развитият артист разбуни духовете у нас и в югозападната ни съседка с песента с провокативното име и текст „Урок за Македония“. Малко след пускането й в социалните мрежи той получи стотици смъртни заплахи.

Устата със 100 заплахи за убийство заради песента му за Македония

СЛЕД СПОРНАТА ПЕСЕН: Македонците са залети от пропаганда, заяви рапърът Устата

СЛЕД СКАНДАЛНАТА ПЕСЕН: Устата подава сигнал до ДАНС и МВнР заради заплахите за живота му

Прокуратурата се заема със заплахите срещу Устата