0

П ърво беше „Мечо Пух: Кръв и мед“. Сега се пригответе за страшна версия на „Параходът Уили“. 

Образът на Мики Маус от 1928 г. стана публично достояние в понеделник и продуценти не губят време да се възползват.

Дисни остава без талисмана си Мики Маус

Стивън Ламорт ще режисира все още неозаглавена комедия на ужасите, базирана на анимационния дебют на Мики. В него сладкото мишле ще бъде представено като садистична мишка, която ще измъчва група нищо неподозиращи пътници на ферибота. Очаква се снимките да започне през пролетта. 

„Параходът Уили“ донесе радост на поколения, но под тази весела външност се крие потенциал за чист, необмислен терор“, каза Ламорт в съобщение до пресата. 

„Това е проект, за който мечтаех, и нямам търпение да отприщя тази изкривена представа за този любим герой на света“, каза той.

Ламорт преди това режисира „The Mean One“, пародия на ужасите за Гринч.

Авторските права на Disney върху „Параходът Уили“ изтекоха в понеделник, както и правата върху оригиналните версии на Мики and Мини Маус. Но все още притежава авторски права за по-късните, по-познати версии на героите.

За първи път: Мини Маус обу панталон

Disney заяви, че също така ще бъде бдителен в защитата на своите търговски марки. Компанията може да съди за всяко предполагаемо одобрение или принадлежност към нейната марка.

„Ние, разбира се, ще продължим да защитаваме правата си върху по-новите версии на Мики Маус и други произведения, които остават обект на авторско право, и ще работим за защита срещу объркване на потребителите, причинено от неоторизирано използване на Мики и други наши емблематични герои, “, се казва в изявление на компанията миналия месец.

Ламорт каза, че продуцентите работят с правен екип, за да се уверят, че остават в рамките на закона.