0

А двокатът на Харви Уайнстийн съобщи, че опозореният филмов магнат е бил хоспитализиран само ден след като беше оневинен по едно от делата за сексуален тормоз срещу него.

НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ: Отмениха присъдите на Харви Уайнстийн за сексуално насилие

Адвокатът Артър Айдала каза, че Уайнстийн е бил преместен в болница Белвю в Манхатън след пристигането си в петък в градския затвор. „Прегледаха го и го изпратиха в Белвю. Изглежда, че има нужда от много помощ, физически. Той има много проблеми. Той получава всякакви тестове. От гледна точка на здравето той е нещо като катастрофа“, обясни Айдала.

Апелативният съд в Ню Йорк постанови в четвъртък, че Уайнстийн не е получил справедлив процес, когато е бил осъден през 2020 г. 72-годишният бивш продуцент излежава 23 години в затвора в Ню Йорк за две сексуални нападения срещу актрисата Джесика Ман и асистентката Мими Хейли. Той получи още 16 години след присъдата си в Ел Ей през 2022 г.

Решението заключава, че съдия е позволил на съдебните заседатели да видят и чуят твърде много доказателства, които не са пряко свързани с обвиненията, срещу него. Той също така заличава присъдата му от 23 години затвор и нарежда повторно разглеждане на делото.