0

С ветовно признатата българска оперна певица Соня Йончева пристига в България и ще пее за първи път в Софийската опера.

Тя ще се въплъти в ролята на Мими в операта  „Бохеми“ от Джакомо Пучини. Спектаклите ще бъдат представени на 29 февруари и 2 март.

Тембър 

Мими е една от коронните роли на Соня Йончева, която я отвежда на най-престижните сцени в света като Метрополитън опера, където тя дебютира с ролята си през 2014 г., Парижката опера, Миланската скала, Щатсопер Берлин и Баварската опера в Мюнхен.

Соня Йончева с музикален форум у нас

Световната критика я определя като „съвършената Мими“ и акцентира на нейния богат тембър, искрящи височини и перфектно актьорско присъствие, съобщават от Софийската опера и балет.

Диригент

Соня Йончева ще дойде в София след серия рецитали и концерти, както и представяне в „Медея“ от Керубини в Миланската скала и в „Мадам Бътерфлай“ в Щатсопер Берлин.

Соня Йончева се оказа испанка

В спектакъла на Софийската опера Соня ще пее под диригентството на младия български диригент Боян Виденов, когото публиката вече познава от участието му в „Травиата“ на Джузепе Верди.

Соня Йончева като Мими в Бохеми

 Соня Йончева като Мими в Бохеми
Ken Howard/Metropolitan Opera

В останалите главни роли ще участват Липарит Аветисян като Рудолф, Веселин Михайлов като Марсел, Антон Андреев като Шонар и Божидар Божкилов като Колин.