0

С таро видео на Тупак Шакур, обсъждащ предполагаемата роля на Шон „Диди“ Комбс в инцидент със стрелба две години преди смъртта му, се появи отново онлайн след скорошния арест на Комбс.

НЕ МУ СЕ РАЗМИНА: Пи Диди остава за постоянно в ареста!

54-годишният рапър беше арестуван в хотел в Ню Йорк на 16 септември по федерални обвинения, включително трафик на хора за сексуална употреба, рекет и транспортиране с цел участие в проституция.

След ареста на Комбс социалните мрежи и медиите на запад врят и купят с за връзките на знаменитости с Пи Диди, включително менторството му на по-млади изпълнители като Ъшър и Джъстин Бийбър. Стари интервюта с покойния рапър Тупак също се появиха отново на социални мрежи.

Легендарният рапър беше прострелян пет пъти по време на обир в Quad Studios на Таймс Скуеър на 30 ноември 1994 г., само две години преди да бъде трагично убит в Лас Вегас. В интервю за списание Vibe през април 1995 г. Тупак намекна, че Комбс може да е организирал атаката, съобщава Mirror. Клипът от интервюто, наскоро публикуван в Twitter (X), показва как Тупак е попитан дали вярва, че Комбс - тогава известен като Пъфи Деди - е замесен в стрелбата. „Това е между мен и него и само той знае“, отговори той.

В деня на стрелбата Тупак участва в една от песните на Литъл Шон в Quad Studios. Когато рапърът и екипът му влизат в сградата, забелязват група мъже, които го прострелват пет пъти. По време на нападението Тупак видял няколко познати лица, сред които Шон „Диди“ Комбс и Биги Смолс. "Никой не се доближи до мен. Никой не ме погледна", каза Тупак в интервю две години преди смъртта си.

През 2008 г. Диди категорично отрече да е знаел за стрелбата. „Историята е лъжа, тя е повече от нелепа и напълно невярна. Нито покойният рапър Notorious B.I.G., нито аз знаехме за каквото и да е нападение преди, по време или след като се е случило“, каза той.

Няколко месеца преди да бъде арестуван, Пи Диди беше обвинен, че именно той стои зад шокиращото убийство на Тупак. Заподозряният за убийството на Тупак Дуейн "Кийф" Дейвис твърди, че Диди му предложил 1 милион долара, за да се отърве от покойния изпълнител.