0

П олитическият комитет на бившия президент Доналд Тръмп е платил крупната сума от 260 000 долара на френски стилист от началото на миналата година, става ясно от документи на Федералната избирателна комисия.

НАЙ-НАКРАЯ СЕ ПОКАЗА: Мелания Тръмп блесна за Великден (ВИДЕО)

Ерве Пиер Браяр е получил 108 000 долара от кампанията на Тръмп за първите шест месеца. Браяр, който се изявява под псевдонима Ерве Пиер, също така е взел 152 000 долара през 2022 г., разбити на осем плащания от 18 000 долара между май и декември заедно с първоначален хонорар от 6 000 долара за април и 2 500 долара като бонус в край на годината.

БОМБА: Има ли Доналд Тръмп извънбрачно дете?

Дизайнерът, който е обличал и първите дами Хилъри Клинтън, Лора Буш и Мишел Обама, помогна за изработката на роклята в цвят ванилия, която родената в Словения Мелания облече за приема по встъпването в длъжност на съпруга на 20 януари 2017 година. Тоалетът по-късно бе дарен на Националния музей на американската история.

МЕНДЕЛСОН: Доналд Тръмп позира с бившата и настоящата си съпруга (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Моята роля е да обличам първата дама и да я съветвам. Аз не съм стилист, аз съм съветник“, обяви по това време Ерве Пиер пред модната библия Vogue.

Мелания вече излезе с изявление в подкрепа на кандидатурата на Доналд Тръмп за нов президентски мандат, но до този момент страни от светлините на прожекторите, тъй като 77-годишният й съпруг е изправен пред няколко обвинения.

Тръмп гневен на Мелания: Заради нея подкрепил телевизионен водещ на изборите

Комитетът за набиране на средства на Тръмп „Спасете Америка“ вече има над 54 милиона долара между 1 януари и 30 юни, повече от които вече са похарчени.