0

Н а 83-годишна възраст почина звездата от "Добри момчета" Пол Сорвино. Той имаше сериозни здравословни проблеми през последните няколко години. Смъртта му беше потвърдена от неговия мениджър Роджър Нийл от името на съпругата на Сорвино Ди Ди Сорвино, която е била до него в последните минути от живота му.

"Сърцата ни са разбити", пише Ди Ди Сорвино в изявление за медиите. "Никога няма да има друг Пол Сорвино. Той беше любовта на живота ми и един от най-великите изпълнители, които някога са се изявявали на екрана и сцената."

Съпругата му написа пост и в профила си в Инстаграм: "Напълно съм съкрушена. Любовта на живота ми и най-прекрасен мъж на света си отиде. Сърцето ми е разбито", написа тя.

Пол Антъни Сорвино е роден на 13 април 1939 г. в Бруклин, Ню Йорк. Баща му е имигрант от Италия, а малкият Пол мечтаел да стане оперен певец. Завършил е Американската музикална и драматична академия в Ню Йорк и прави своя дебют на Бродуей през 1964 г. 

Сорвино играе в над 50 филма, но най-известната му роля е на престъпния бос Поли Сисеро в криминалната класика от 1990 г. "Добри момчета" ("Goodfellas"). 83-годишният актьор си отиде само два месеца, след като този свят напусна колегата му от шедьовъра на Мартин Скорсезе - Рей Лиота.

Легендата участва и във филмите "Никсън", "Дик Трейси", "Човекът ракета", "От любов към парите", "Червените", "Фатален партньор". Участва в телевизионния сериал "Закон и ред", а на Бродуей - в "Сезонът на шампионата".

Пол Сорвино има три деца - Майкъл, Аманда и носителката на "Оскар" Мира Сорвино, както и петима внуци. "Баща ми, великият Пол Сорвино почина. Сърцето ми е разкъсано - един живот на любов, радост и мъдрост с него приключи. Той беше най-прекрасният баща. Обичам го толкова много. Изпращам ти любов в звездите, татко, докато се издигаш", написа в Туитър актрисата.

Актьорът страдаше от тежка астма, като заради битката си с болестта основа фондация и написа книгата, станала бестселър "Как да станеш бивш астматик".