0

И стинско съкровище за ценителите са емблематичните вещи на легендарния Тупак Шакур, които са вадени на тезгяха.

БМВ-то, в което покойния рапър беше убит, отново се появява на пазара. Този път за скромната сума от $1,7 милиона, като все още може да се видят следи от куршумите по автомобила.

Колата е в изненадващо добро състояние с малко над 190 000 км на километража.

Тупак е сред най-продаваните изпълнители в света и е смятан за един от най-влиятелните рапъри на всички времена.

ПОСМЪРТНО: Тупак може да спечели „Грами“

Животът му стига до трагичен край през 1996 г., когато е прострелян четири пъти от неидентифициран нападател в колата в Лас Вегас след боксов мач. Тупак умира шест дни след стрелбата в болница, на 25 години.

Освен следите от куршуми джантите на автомобила са същите като тези, с които е бил в момента на стрелбата, извършена около 23:15 часа на 7 септември 1996 г.

В колата с рапъра е и шефът на „Death Row Records“ Шуг Найт, който управлява возилото. По-късно гангстерът Дуейн Дейвис пое отговорността за удара, като посочи пред полицията, че е бил нает да извърши покушението. 

Освен прочутото BMW серия 7 на аукционни са обявявани за продан и други ценни за колекционерите вещи на легендарния рапър. 

НОВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА: Пъф Дади оркестрирал убийството на Тупак!

Пръстен с корона от злато, рубини и диаманти, носен от Шакур по време на последната му публична изява, беше продаден за 1 милион долара на търг в Ню Йорк.

Дрейк пусна стори в Инстаграм на пръстена

 Дрейк пусна стори в Инстаграм на пръстена
PageSix

Сумата надхвърля много първоначалната обявена цена от $300 000, като по този начин пръстенът се превърна в най-ценния хип-хоп артефакт, продаван някога.

Роденият в Ню Йорк рапър го носи по време на последната си публична поява на музикалните награди на MTV на 4 септември 1996 г.

Няколко лични сувенири на Тупак също са излагани на търг. Сред тях са поезия, писма и лични вещи на покойния рапър, които бяха оценени на 350 000 долара.

Шкафове с любовни писма, които е писал като тийнейджър са сред изложените на аукциони през годините.

Излагана е и книга със стихове и рисунки, които Тупак изпраща на своя кръстник Джамал Джоузеф, докато той е в затвора. Книгата с поезия е оценявана на повече от 200 000 долара.