0

А ктрисата Йоанна Темелкова получи въдица за рождения си ден, сподели тя самата пред „Телеграф“. Любимата жена на внука на Гяуров – Мартин, разкри, че за първи път в живота си е посрещнала личния си празник на сцената. „Имах представление на рождения си ден и беше много емоционално. След като изиграхме заедно с Владо Михайлов представлението „Аз и ти преди ние“, колегите ме изненадаха и заляха с листа от рози на сцената, пуснаха песента Happy Birthday, след това получих много букети, а накрая Мартин се качи с роза в ръка при мен. След това с колегите отидохме на бар да се почерпим“, разказа звездата. 

Свещички

„На следващия ден го отпразнувах със семейството си и реших, че искам да е с рибарите. Получих много хубав подарък – въдица. По-нестандартно беше. Трудно успях да духна свещичките, заради Филип и то се случи, защото му запуших устата, но и си пожелах нещо“, казва Йоанна. „Обожавам си зодията и мисля, че Везните и Овните са едни от най-готините хора. Много сме чувствителни, душевни, емоционални, това са моите наблюдения. Интересна ми е астрологията, когато е ретрограден Меркурий, и внимавам повече, но е чисто любителски“, споделя още тя. Плод между любовта на Темелкова и половинката й Мартин Гяуров е момченцето им Филип, който е наследил артистичността от родителите, личи в социалните мрежи. 

„Той е дете, което се интересува от всичко. Може да прави 100 неща едновременно, много будно дете е. Всичко това води до някакви проблеми в училище, но вече успява да осъзнае, че училището не е място за игра. Ходи на всякакви спортове и всичко му харесва. Отскоро започна да гледа футбол с баща си, което за Мартин е нещо много голямо“, казва актрисата. Йоанна също е голям почитател на този спорт.

„Тази моя страст се запали още като дете. Дядо ми е виновникът, помня 1994 г. световното, въпреки че съм била на 8 годинки, си спомням всичко, как хората викат по улиците, радват се и оттогава някак ми се превърна в страст. Харесвам тази игра, защото много се доближава до нашата професия – като екипност, да мислиш няколко хода напред. Чувствам я много близка, а футболът мисля, че е единственият спорт, който може да обедини всякакви хора“, спомня си красавицата. На световно ниво тя е пристрастна на „Манчестър Юнайтед“.

Животни

Йоанна освен че е майка на едно прекрасно дете, се грижи и за две осиновени кученца - Пърси и Айра. Усмихнатата актриса винаги участва в благотворителни инициативи за животни и всячески показва любовта си към четирикраките приятели. 

„Не мога да живея без животните. Организационно с мъжа ми сме за завиждане. Успяваме да разпределим задълженията по часовник. Когато детето е на училище, Мартин извежда повече кучетата, пък и зимата е студено и на мен не ми е много приятно. Не го приемаме като ангажимент. Хубаво е едно дете да израства с животни в дома, не само защото се учи на грижи и любов, но при хората, които имат дете и специално кучета, има един опасен момент. Свързан е с другите кучета, на мен ми отне много време да обясня на Филип, че другите кучета навън не са нашите и може да не са толкова добри. Ухапаха го веднъж и тогава ме разбра“, споделя тя самата. „Не ми остава много свободно време. Старая се да спортувам, много обичам да карам колело. Вечер гледам филми и сериали. В момента съм се спряла на полски сериали. Фен съм на европейското кино и гледам американски сериали. Но сега се спрях на продукции с по-необичаен произход, нещо, което не ми е хрумвало досега. Има интересни попадения. В момента гледам „Спешно отделение“, допълва още Темелкова.

Ваканция

През лятото цялото семейство посети много интересна дестинация, отличаваща се от повечето, на които са били досега. „Много странно се случи да попаднем там. Ние си запазваме почивките още в началото на пролетта. По принцип винаги ходим на бунгала, къмпинги, никога не сме спали в хотел в Гърция. Филип е страшен фен на караваните и когато проверих за такива места, този остров беше първият, който ми излезе. По описанието и аз, и мъжът ми се влюбихме в него и го запазихме. Но вече наближи тази почивка и решихме да проверим по-подробно къде отиваме. Оказа се, че дотам се пътува много време, но и този частен остров е отворен сутрин от 9 до 20,00 часа вечерта и през нощта са само хората, които си го стопанисват. Той е свързан с друг остров по една пътечка. Този по-голям остров - Ангистри (зеления остров), има три населени места, които са на разстояние от 8 км, а ние сме без кола. Има само един автобус, който работи до 7 вечерта. Цялото това нещо придоби аромата на едно магическо преживяване. Уникално беше, няма как да го забравя. Имаше 16 пауна, 20 кокошки, зайчета, а островът е дълъг 100 метра. Толкова свикнахме с тях, че накрая си бяхме на „ти“, станахме приятели. Спахме под открито небе. Там няма хотелска част, само караваните са. Има опция на шезлонги, които са направени като легла, с чаршафи, завивки и имаш възможност да останеш да спиш там. Досега не бях спала под открито небе, но е жестоко, дори и Филип се съгласи една от вечерите. Гледахме звездите беше много красиво. Ние отидохме за 9 дни, но Филип каза, че следващата година иска за 20, а там няма детски площадки и деца, но въпреки това му хареса много“, сподели с усмивка актрисата. 

Пиеса

За почитателите й Йоанна има хубава новина - през зимата ще могат да я гледат в нещо ново. „Вече сме на работен режим, ваканциите ни се водят по детето, когато той има. Започнах репетиции заедно с Мартин, Тея Сугарева ще бъде режисьор, ще се играе в „Театро отсам канала“, а пиесата се казва „Имаме цялото време“. Нямам търпение да започнем. Текстът е много хубав, много сюрреалистичен, не е поставяна в България. Преводът е на Мартин, предстои да видим, премиерата е на 15 декември“. Освен над пиесата талантливата актриса работи над още два проекта.

„Предстои ми стендъп комедия, която ще стартира през януари. Сега готвим една любопитна форма с моя продуцент, за който проект още не мога да издам много. Съвсем скоро ще стартира, свързан е с четене и измислихме много интересни неща“, издава тя. „Харесвам роли, които ме предизвикват по някакъв начин. Не мога да кажа, че си имам любима, защото във всяка една съм вложила много старание. Като актьори би трябвало да можем всичко. Бих променила всичко във външния си вид, ако това ще помогне на режисьора и за филма. Не ме притеснява, това ми е професията, стига да не пречи на всички останали роли, които играя и в театъра“, допълва още Йоанна.