0

Л егендарният режисьор Куентин Тарантино каза тежката си дума относно фаталната стрелба по време на снимките на филма Rust където Алек Болдуин застреля Халина Хътчинс, след като смятал, че оръжието е реквизит.

Тарантино вярва, че Болдуин е частично отговорен за трагичния инцидент.

ВИНОВЕН ИЛИ НЕВИНЕН: Прекратиха делото срещу Алек Болдуин с шокиращо решение! (ВИДЕО)

В епизода от 25 август на Bill Maher’s Club Random Podcast, водещият попита прочутия режисьор за мнението му относно инцидента от октомври 2021 г.

„Смело мога да кажа, че оръжейникът е 90 процента отговорен за всичко, което се случва, когато става въпрос за оръжие“, започна Тарантино. „Но актьорът носи 10 процента от отговорността. Това е пистолет. Актьорите също носят отговорност", категоричен е режисьорът.

ДЕЛОТО "БОЛДУИН": Актьорът нарушил правилата за оръжия на снимачната площадка!

Хътчинс беше убит, а режисьорът на филма Джоел Соуза беше ранен, когато реквизитен пистолет, който Болдуин държеше, изстреля боен патрон на снимачната площадка на Rust на 21 октомври 2021 г. Първоначално актьорът беше обвинен в непредумишлено убийство през януари 2023 г., но по-късно обвиненията бяха свалени, за да се осигури по-нататъшно разследване на случая.

След това Болдуин беше обвинен за втори път през януари 2024 г.

НЕПРИЯТНОСТИТЕ ГО СЛЕДВАТ НАВСЯКЪДЕ: Алек Болдуин нападна жена! (ВИДЕО)

В отговор на обвиненията на Тарантино SAG-AFTRA (Гилдията на актьорите – Американската федерация на телевизионните и радио артисти)  публикува изявление, което се противопоставя на изразеното мнение на режисьора като посочва, че актьорите не са отговорни за проверката на оръжията на снимачната площадка.

"Работата на актьора не е да бъде експерт по огнестрелни оръжия или оръжия като цяло. Огнестрелните оръжия се предоставят за използване на снимачната площадка под ръководството на множество професионалисти и експерти, пряко отговорни за безопасната и точна работа с това огнестрелно оръжие", се казва в изявлението.

КРАЙ НА САГАТА: Присъда за оръжейника на филма с Алек Болдуин, при който загина операторка

Болдуин се призна за невинен и по време на съдебната битка твърдеше, че „не е натиснал спусъка“. През юли съдия от Ню Мексико отхвърли делото за непредумишлено убийство срещу актьора, така че да не може да бъде заведено отново. Преди това оръжейникът на Rust Хана Гутиерес-Рийд беше осъдена за непредумишлено убийство във връзка с инцидента и излежава 18 месечна присъда в затвор.