0

Д инамичен и продуктивен август имаше екипът на интригуващия нов проект на Мартин Макариев, който преди броени месеци спечели любовта на над 100 000 зрители у нас и по света с последния си филм „В сърцето на машината“.

Умелият режисьор отново предизвиква себе и се впуска в работата по вълнуваща семейна сага с многопластов сценарий, в който са преплетени разнообразни сюжетни линии. „С река на сърцето“ се заснема в най-красивите райони на Видин и поречието на Дунав, чиито водни пейзажи се превръщат в ключов и магичен декор на сложната мрежа от събития. Сред основните локации се нарежда впечатляващата винарска изба „Bononia Estate”. Тя приютява контрастния свят на заможна фамилия, чиито главни наследници – Вяра и Борис Боневи, имат за цел да запазят семейния бизнес с цената на разтърсващи житейски уроци и промени.

В ярките персонажи на брата и сестрата се превъплъщават Луиза Григорова и Александър Димов. След успешния си тандем в последния филм на Макариев, заедно на екрана ще видим отново Александър Сано и все по-обичания у нас Игор Ангелов от Северна Македония. Ключови роли заемат още Христо Петков, Яна Маринова, Анастасия Лютова, Малин Кръстев, Пламен Манасиев, Мартина Апостолова, Леарт Докле, Йоанна-Изабелла Върбанова, Матю Горанов, Никола Додов, Цветина Петрова и сръбската актриса Ана Томич.

„Инвестицията от всички страни е голяма, но се радваме, че вече и в България може да се снима на подобно високо ниво, без никакви компромиси в различните етапи на подготовка.“, споделя режисьорът Мартин Макариев.

Снимките на сериала „С река на сърцето“ текат усиленo, а сюжетът предполага множество предизвикателства и приключения за актьорите, на които се налага да научват разнообразни особености, свързани с живота по реката и винарското производство. Голяма част от актьорския състав прекарва вече няколко месеца във Видин, за да се адаптира максимално към работния процес.

„Сериалът представлява доста обширна семейна сага, така че всичко, което се случва в него, мога да предположа, че припокрива абсолютно историята, истинския живот и вълненията на голяма част от българите.“, добавя Александър Сано.

„С река на сърцето“ следва дългогодишната цел на NOVA да подкрепя българските филми, като залага на изключително високо продукционно качество. Сериалът засяга и редица социално значими теми като търговията с деца, насилието над жени, бедността и борбата с престъпността. Сложните любовни връзки и материалните интереси предизвикват много тайни, кризи и промени, а в развоя на събитията слабостта се превръща в сила. Каква е цената за това, предстои да разберем в края на лятото.

В екипа зад кадър стоят още доказани професионалисти – сценарист е Георги Тенев, главен оператор е Андрей Андреев, композитор е Виктор Стоянов, а продуцент на „С река на сърцето“ е Светлин Нейнски.

За повече подробности около продукцията следете:

https://www.facebook.com/srekanasarceto