0

С бъднатата мечта на всяка златотърсачка е да се омъжи за богат и известен мъж. Но мечтата лесно може до се превърне в кошмар. Това може да потвърди Кристин Баумгартнер, която води един от най-шумните разводи със суперзвездата Кевин Костнър. Двамата делят седем деца, от които три са общи, и почти 250 млн. долара, които актьорът е натрупал през кариерата си.

Съвсем доскоро Кевин бе представян в медиите като перфектния грижовен глава на голямо щастливо семейство. Оказа се, че той просто е имал добър ПР, който да замазва всекидневните скандали. След официалното стартиране на процедурата за развод с Кристин нещата загрубяха.

Започна бясно замеряне с долнопробни компромати и пазарлък за милионите. Адвокатите на Кристин откриха наддаването с претенция за 248 хиляди долара месечна издръжка. Екипът на Костнър контраатакува с ниска оферта от „едва“ 51 хиляди долара. След няколкомесечни пазарлъци в средата на юли съдът реши Кристин да получава по 129 хиляди долара месечно, съобщава Insider, но и това не е краят. Костнър праща няколко здрави момчета, които трябвало да изритат Кристин от тузарската къща за 145 млн. долара в Санта Барбара. Мотивът бил, че не може да се шири в лукс и в същото време да тече процедура за развод.

СТРАШЕН РЕЗИЛ: Кевин Костнър спори с бившата си жена за тенджери

ПОКАЗА СИ МРЪСНОТО БЕЛЬО: Жената на Кевин Костнър го цоцала заради пластични операции

Втори дубъл

Мръсният развод с публично разкриване на безброй неприятни детайли не е нещо съвсем ново за Костнър. В средата на 90-те години на миналия век първата му съпруга Синди Силва го заряза и това му струваше рекордните за Холивуд 80 млн. долара. Адвокатите на актьора твърдяха, че са си взели поука и са покрили всички рискове с „железен“ предбрачен договор. Фатално бил пропуснат фактът за правата на трите общи деца на двойката.

Сходна съдба имаше бракът на популярния музикант Фил Колинс и Ориана Бейтс. Смяташе се, че разводът е приключил кротко, когато Фил се съгласи да плати почти 50 млн. долара обезщетение, което беше рекордно за британската правосъдна система. През 2020 г. обаче услужливи приятели подшушнали на Фил, че бившата му жена планира да вдигне пищна сватба в тузарското имение в Маями, което било платено от музиканта, но се ползвало от Ориана.

Реакция

Фил буквално откача и през 2021 г. делото отново влиза в съда. Колинс праща нотариална покана на Ориана и новия й мъж да се изнесат незабавно.

Последва контраатака от натирената му бивша жена, която дава пикантни интервюта и събужда забравени тайни. Ориана детайлно споделя за пословичната нечистоплътност на Фил и мераците му да прави секс, след като не се е къпал месеци наред. Тя обявява за разпродажба на всичките му награди, които са се пазели в имението, и наема съдия-изпълнител, който да продаде спорния луксозен имот и да подели приходите между бившите съпрузи. През миналата година адвокатите на Фил печелят на първа инстанция.

Безшумно

С главозамайваща сума покрива скандалните детайли около развода си шейх Мохамед ал-Мактум. Той издава заповед бившата му жена принцеса Хая никога да не се мярка пред очите му. CNN съобщава, че натирената съпруга получава обезщетение от 728 млн. долара. Тя заплашва да направи публично достояние тъмната страна на интимния живот на емира. Според наблюдатели животът на принцеса Хая е висял на косъм, тъй като в мюсюлманския свят подобно своеволие е немислимо. Спасява я фактът, че тя е майка на престолонаследника на емирството – малкия шейх Зайед. Все пак според постигнатото споразумение досегашният съпруг осигурява „доживотна охрана“ на принцесата, което е напомняне от кого зависи това, че още е жива.

Тихо и спокойно приключи 25-годишният брак между Макензи Скот и собственика на Amazon Джеф Безос. Удоволствието струваше на богаташа цели 36 млрд. долара, но той предпочете тишината, включително и за серията от млади любовници, която разби брака му.

Скандали

„Най-голямата грешка в живота ми“ - така определя брака си с Хедър Милс бившият бийтълс Пол Маккартни. Връзката между двамата е изключително динамична, а бракът им е осеян със скандали. Първият неудобен факт е свързан с началото на връзката. Официално двамата започват да се срещат през 1999 г., но тук има и противоречия. Няколко месеца преди това първата съпруга на Пол - Линда, губи битката с рака на гърдата и умира в адски мъки. Според дъщерята на музиканта – дизайнерката Стела Маккартни, златотърсачката оплита Пол в мрежите си още докато Линда Маккартни е на смъртно легло. Мащеха и дъщеря си вдигат свирепи скандали, при които се стига и до физически сблъсъци.

В крайна сметка Хедър вдига мизата, като забременява. Тя ражда дъщеря на Пол - Беатрис. С годините разправиите стават все по-тежки и в крайна сметка бракът е прекратен. Хедър получава почти 50 млн. долара обезщетение плюс изключително щедра издръжка за общата им дъщеря.

Двойно повече плаща Стивън Спилбърг, за да прекрати отношенията си с актрисата Ейми Ървинг. Тя е класическа златотърсачка и започва да натиска режисьора за развод от момента на сватбата. Приближени на двойката твърдят, че реално разводът е започнал от момента на брака. Формално отношенията между двете страни са прекратени след четиригодишна съдебна сага. Обезщетение от над 100 млн. долара купува мълчанието на Ейми.

Безпощадно

Далеч по-избухлива е Мадона, която по време на развода си с режисьора Гай Ричи му лепва етикета „Осеменител“. Адвокатите на Материалното момиче хвърлят на масата оферта от 75 млн. долара, но след пазарлък мизата скача до 92 млн. долара.

Шампион по скъпи разводи е Брад Пит, който успява да прекъсне със скандали връзките си с Дженифър Анистън, а след това и с Анджелина Джоли.

В последните години най-жестоката битка в съда е била между Джони Деп и Амбър Хърд. Двамата стигат до развод след едва 15 месеца брак. Първоначално адвокатите не успяват да защитят обвинения в тормоз и физическо насилие актьор. Победата на фона на набиращото сила движение metoo изглежда сигурна. Амбър си позволява пикантни интервюта за интимния им живот. Тук тя бърка фатално и защитата на Джони минава в контраатака, като пледира за лъжа и уронване на престижа. Амбър губи на втора инстанция и е осъдена да плати 15 млн. долара на бившия си мъж.