0

Х арисън Форд, който изигра Индиана Джоунс в "Похитителите на изгубения кивот" през 1981-а, е актьорът, който четири десетилетия по-късно все още кара феновете и журналистите да се прехласват по него в Кан. На пресконференция за последния му филм за Джоунс, напориста журналистка се изправи, за да каже, че все още го намира за "секси". След това дори повдигна въпроса за сцената без риза в последния му филм, в който той игра археолога-разбойник. 

"Благословен съм с такова тяло", пошегува се 80-годишният Форд. "Благодаря, че забелязахте." Той все още го може, пише "Page Six".

Когато по време на пресконференцията го попитаха защо за последен път носи шапката на Джоунс, той се каза: "Не е ли очевидно?". И добави: "Трябва да седна и да си почина малко. Обичам работата си, обичам този герой и обичам това, което той донесе в живота ми". Освен това не пропусна да спомене, че все повече му харесва да остарява.

@dailymail Harrison Ford hilariously REACTS to reporter telling him “he’s still very  hot” #fyp #harrisonford #cannesfilmfestival #cannes2023  #showbiz #popculture #indianajones ♬ original sound - Daily Mail

Звездата получи почетна награда "Златна палма".

Преди премиерната прожекция на "Циферблат на съдбата" фестивалът пусна снимка на Форд в ролята на Индиана, когото 80-годишният мъж играе от 37-годишна възраст.

"Много съм трогнат, много съм развълнуван от това", каза той на премиерата. "Казват, че когато си на път да умреш, виждаш живота си да проблясва пред очите ти, а аз току-що видях живота си да проблясва пред моите."

@brutofficiel Harrison Ford était à #Cannes2023 pour #IndianaJones5. #HarrisonFord #festivaldecannes #indianajones ♬ son original - Brut.

Форд благодари на съпругата си Калиста Флокхарт, която бе сред публиката. "Животът ми се развива благодарение на моята прекрасна съпруга, която подкрепя страстта и мечтите ми, благодаря ти", каза той. Двамата са женени от 2002 г.

След бурните аплодисменти на публиката актьорите се отправиха към "Carlton Beach" за парти след церемонията.

 

@moviemaniacs

Harrison Ford says goodbye to Indiana Jones in his final film.

♬ original sound - Movie Maniacs