0

З аподозреният за убийството на легендарния рапър Тупак Шакур е зад решетките, но може бе не за дълго.

Съдия от Невада определи гаранция от 750 000 долара за Дуейн "Кийф Д" Дейвис, съобщи Асошиейтед прес.

КОНСПИРАЦИЯ: Килърите довършили 2PAC в болницата!

Според АП съдията заявил, че Дейвис може да изтърпи домашен арест с електронно наблюдение, докато чака процеса през юни.

На 29 септември Дейвис бе арестуван във връзка с убийството през 1996 г. По-късно през деня главният заместник-окръжен прокурор на окръг Кларк Марк Ди Джакомо обяви, че Кийф е обвинен от голямо жури по едно обвинение в убийство със смъртоносно оръжие. Два месеца по-късно той пледира невинен.

Las Vegas Metropolitan Police Department

Дейвис отдавна е известна фигура в разследването на убийството на Шакур и призна в интервюта и в мемоарите си от 2019 г. „Легендата на Комптън Стрийт“, че е бил в колата, от която се е стреляло през септември 1996 г. Полицията в Лас Вегас потвърди, че е връчена заповед за обиск в дом в Хендерсън, Невада, на 17 юли като част от текущото разследване. 

ПОСМЪРТНО: Тупак може да спечели „Грами“

Шакур беше прострелян няколко пъти в Лас Вегас на 7 септември 1996 г., докато напускаше боксов мач в MGM Grand Hotel на Лас Вегас Стрип.

Рапърът беше в кола с изпълнителния директор на Death Row Records Шуг Найт, когато бял Кадилак спира до тях и се открива стрелба от задния прозорец, уцелвайки Шакур. Той умира в болницата от вътрешни наранявания на 13 септември.

Getty images

Шакур беше един от най-популярните рапъри в света, когато беше убит. Той е продал над 75 милиона записа по целия свят - и се превърна в легенда след смъртта му, с десетки посмъртни албуми, книги, документални филми и филми, издадени за него и преждевременната му смърт.

27 ГОДИНИ СЛЕД РАЗСТРЕЛА: Общинари кръщават улица на 2 PAC

Той дори бе превърнат в холограма за изпълнението на Снуп Дог и Доктор Дре на Coachella през 2012 г.

Getty images

Шакур беше въведен в Залата на славата на рокендрола през 2017 г., а по-късно посмъртно получи звезда на Холивудската алея на славата.

Getty images