0

Д вата най-големи летни фестивала за електронна музика „Солар Съмър“ и “Солар Айлънд” се сливат в 48-часов парти маратон на о. Света Анастасия следващия уикенд.

Билетите за събитията на острова важат без презаверка, но капацитетът ще бъде ограничен, а цената на нощните партита скоро ще бъде променена.

Капацитет

„Солар Съмър“ даде своя старт с едно незабравимо събитие на пристанище Бургас. Дългоочакваното гостуване на Solomun се превърна в близо час над потвърденото от екипа му време, а връзката му с публиката беше неповторима. "Историческо парти, което спокойно попада в личния ни топ 10 през годините", споделят организаторите от „Ялта“ за първото събитие от поредицата на летния Солар. В резултат на откриващата фестивална вечер на пристанището в община Бургас са получени редица сигнали от граждани, притеснени от нивата на звука и от продължителността на събитието. Многобройните оплаквания довеждат до молба към организаторите за предприемане на мерки за предстоящите летни събития, свързани с ограничения и компромиси относно стандартите, които организаторите не са склонни да направят. Общите усилия на организаторите и община Бургас водят до решението, което беше обявено вчера в официалната страница на клуба. Всички събития от лятната програма на “Солар Съмър“ се местят на остров Света Анастасия, където публиката ще се забавлява в продължение на 48 часа. Билетите за събитията на острова важат без презаверка, но капацитетът ще бъде ограничен, а цената на нощните партита скоро ще бъде променена.

Програма

Програмата за „Солар Айлънд“ за втория уикенд на август ще започне с дебютното гостуване на легендарния Diplo у нас заедно със Seth Troxler на 11 август през нощта. Двамата ще се качат на сцената на фестивала за дълъг back 2 back. Seth Troxler е наречен непредсказуемото момче на ъндърграунд сцената. Той е един от най-разпознаваемите изпълнителни на електронната сцена. Извоювал си е собствен, уникален път, а подходът му към възприемането на света е винаги през призмата на съвременната музика. Ръководил е множество звукозаписни компании, занимавал се е със собствената си солова кариера (включително неотдавнашното сътрудничество за Play in The Dark с Martinez Brothers) и, разбира се, е замесен в редица ремикси - The Streets, Hercules & Love Affair, да споменем само две. В последно време Seth Troxler е съсредоточил творческата си енергия върху Lost Souls of Saturn - проект, който движи заедно с Phil Moffa и който се намира на пресечната точка между футуристичната електроника, съвременно изкуство и технологиите.

Diplo е сред специалните гости.

 Diplo е сред специалните гости.
YALTA CLUB

Seth Troxler.

 Seth Troxler.
YALTA CLUB

Купонът на острова продължава с нюйоркския ветеран Victor Calderone през деня на 12 август и Denis Horvat през същата нощ. Calderone се завръща у нас, а компания зад пулта ще му прави резидентът на Yalta Club Liubo Ursiny. „Очаква ви удължен сет, който ще припомни на публиката защо артистът продължава да е сред най-признатите диджеи и продуценти в света на хаус и техно музиката“, споделят организаторите. Мащабният фестивал на остров Света Анастасия ще приключи в компанията на техно величието Dubfire през деня на 13 август. Организаторите съобщават, че феновете могат да се запознаят с допълнителната информация и разписание за корабите, които ще транспортират до и от острова по време на целия уикенд.

Виктор Калдерон.

 Виктор Калдерон.
clubspace.com

Финал

На 30 септември „Арена София“ ще посрещне Richie Hawtin за последното събитие от летния календар на SOLAR. Сезонът ще завърши подобаващо с един от най-влиятелните артисти на световната сцена, познат като Plastikman, собственик на лейбълите Plus8 и Minus, създател на партитата ENTER и на своя технологична компания, наречена PLAYdifferently. Richie Hawtin, чието уникално звучене се превърна в синоним на Детройт, пристига за единственото си участие в България за годината, а заедно с него ще бъде и Adiel. Италианката се превърна не само в ключова част от местната сцена благодарение на резиденцията й в известния Goa Club в Рим, но я въведе и в международните кръгове с участие в Circoloco, Berghain, Afterlife и Dekmantel. Вечерта ще открие резидентът на Yalta - Liubo Ursiny. Билетите за събитието са на цена 60 лв. за нормален и 110 лв. за бекстейдж пакет, като се очаква цената им да се увеличи с наближаване датата на събитието.