0

З ак Ефрон вдига още по-високо завесата около личния си живот, споделяйки че страда от агорофобия.

В интервюто си за Men's Health актьорът признава за фобията си, която се характеризира със страх от попадането в претъпкани пространства, а понякога и напускането на дома.

"Просто не излизам от вкъщи. Попадането в големи групи от хора отключва агорофобиятами", казва Ефрон пред изданието. 

Макар звездата да не споделя повече за състоянието си, и други звезди са признавали, че страдат от болестта и рядко излизат от дома си.

Ким Бейсингър и Дани Озмънд говорят открито за страха си, като Озмънд дори казва, че в миналото е предпочитал смъртта пред това да излезе на сцената. 

През 90-те години Дани е диагностициран със социално тревожно разстройство - състояние, което причинява ирационален страх от социални ситуации или излизане пред публика.

Този страх често преминавал в пристъпи на паника.

В интервюто си за Men's Health Ефрон коментира и тялото си във филма "Спасители на плажа".

Там той впечатлява с мускули и изчистена преса, които обаче са изисквали огромни усилия, специален режим на хранене и лишения.

Всичко това довело до появата на депресия и здравословни проблеми. 

"Имах твърде малко вода в тялото. Все едно съм направен с компютър. Това изискваше доста силни диуретици. Вече не искам да правя така. Предпочитам да имам около 2-3% телесни мазнини в себе си", казва той.

Запазването на формата за филма е изисквало много малко сън, претоварване в залата и хапването на едни и същи три ястия всеки ден. 

Ефрон споделя за преживяването си, защото иска да разкаже на феновете за негативната страна на отслабването.

"Започнах да развивам безсъние и попаднах в доста дълбока депресия за дълго време. Всичко ме изтощи ужасно много. Беше ми много трудно да се съвзема. Накрая заключиха, че всичко това е свързано с диуретиците, които са повредили нещо в мен", обяснява звездата. 

В интервюто той също така говори за счупването на челюстта си през ноември 2013 година, което изисквало физиотерапия за възстановяване.

Тогава не разбирал, че феновете са дебатирали дали няма операция на лицето.

Майка му го уведомява за новините, но той не се притеснил от тях. Пред Men's Health казва, че не се интересува от слухове. 

"Ако се интересувах от мнението на другите, със сигурност нямаше да работя това, което работя в момента", категоричен е Ефрон.