4

Ф ейсбукът на рапъра Устата е бил блокиран след излизането на новата му песен „Шарени джендъри“, разкри пред „Телеграф“ самият той. Той е получил и поредица от съобщения, много от тях обидни. 50-годишен чичка, простак и хомофоб са само част от провокациите, които получил.

Религия

„Съвсем скоро очаквам песента да бъде свалена от интернет, тъй като се организира мащабна кампания в мрежата от хора, които докладват профила ми и песента“, сподели пред “Телеграф” Иван Динев - Устата. Вълна от реакции залива социалните мрежи. „Разбира се, от една страна имаше положителни коментари на хора като мен, които вярват, че има два пола. Религията казва, че има два пола, природата така ни е създала, а и науката е на това мнение. Другата вълна негативни коментари и провокации беше от страна на джендърските привърженици, които се опитват да ни убедят, че всеки може да си бъде какъвто иска, когато поиска и ако ние не го приемаме, това е дискриминация“, разказа още изпълнителят.

Кремъл

Някои от джендърите пък му пращали снимки от времето, в което творял с Азис. „Аз на тези неща с усмивка отговарям така: „За ваше съжаление, между мен и Васко нямаше нищо пе*алско“. Негативната вълна стигнала дотам, че Устата бил заподозрян, че взима пари от Кремъл, за да изпълнява техни поръчки и да пише провокативни песни. „На село съм, майка ми и баща ми имат 55-годишнина от сватбата, спокоен съм и всичко е наред“, с усмивка добави Устата, който за предишната си песен „Македония“ дори получи заплахи за убийство.

* Василена Маринова